Πώς θα μετατρέψουμε το 2019 στη χρονιά του απόλυτου έρωτα;


Ποιες είναι οι νέες τάσεις στο φλερτ; Τι επικρατεί στην προσέγγιση δύο ανθρώπων; Και, τέλος, ποιες συμπεριφορές θα θεωρούνται ξεπερασμένες φέτος;

Η επιστροφή στον έρωτα
Κάποια στιγμή ένα μπεστ σέλερ από τον Αμερικανό καθηγητή Ψυχολογίας , Μπάρι Σουάρτζ ανέλυσε με τον καλύτερο τρόπο τις αρνητικές συνέπειες που έχει στη ζωή μας η δυνατότητα των πολλαπλών επιλογών.

«Το παράδοξο της επιλογής», όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου του, έδειξε ότι προτεραιότητα υπήρξε η συνεχής αναζήτηση εναλλακτικών και στις σχέσεις. Οι προσδοκίες μας αυξάνονταν συνεχώς σχετικά με το πόσο καλές ήταν οι συγκεκριμένες επιλογές στον έρωτα. Μήπως εκεί έξω υπήρχε κάποιος ακόμα καλύτερος; Φαύλος κύκλος!

Σήμερα, οι ειδικοί παρατηρώντας τάσεις σε έρευνες και αναζητήσεις σε ιστοσελίδες γνωριμιών επιμένουν ότι το παιχνίδι γυρίζει και οι μονίμως ελεύθεροι αλλάζουν νοοτροπία.

Πρώην singles θα επιδιώξουν συνειδητά να ερωτευτούν βαθιά και να δεσμευτούν σε μια μακροχρόνια σχέση βγαίνοντας έξω, γνωρίζοντας ανθρώπους και αφήνοντας πίσω υπολογιστές και διαδικτυακό φλερτ.

Η άνοδος των προσωπικών επιθυμιών
Τέρμα στα «πρέπει» και τις οδηγίες. Οι γυναίκες, φαίνεται ότι κάνουμε, όλο και πιο συχνά, ό,τι μας υπαγορεύει το ένστικτό μας.

Οι ίδιες δίνουμε τέλος στις υποχρεώσεις: αν δεν κάνουμε κέφι, δεν βγαίνουμε με κανέναν – μόνο και μόνο για να ανεβάσουμε στο Instagram ότι έχουμε βγει ραντεβού.

Ένα δυναμικό κίνημα νέων γυναικών που επιβάλουν τα «θέλω» τους θα κυριαρχεί ισχυροποιώντας τη θέση μας και προσφέροντάς μας μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Η αύξηση των αληθινών ραντεβού!
Σύμφωνα με επαγγελματίες του εξωτερικού που διαχειρίζονται πετυχημένες ιστοσελίδες διαδικτυακών γνωριμιών, η μεγαλύτερη τάση για το 2019 είναι η επιθυμία για πραγματικά ραντεβού εκτός υπολογιστή.

Το να συναντάς τον άλλον έξω σε ένα αληθινό ραντεβού θα είναι και ο στόχος όλων αυτών των σελίδων που αλλάζουν τη στρατηγική τους και προσπαθούν να διευκολύνουν τις συναντήσεις.

Μάλιστα, σε όσους κατάφεραν να τους ξεκουνήσουν από τους καναπέδες τους και να βγουν ένα πρώτο ραντεβού, διαπίστωσαν ότι ακολούθησε και δεύτερο σε ποσοστό 75%. Μήπως οι περισσότερες ψάχναμε τελικά τον έρωτα της ζωής μας μακριά από τις οθόνες; Ας ετοιμαστούμε να βγούμε περισσότερο έξω…

Η διακοπή της γυναικείας ανοχής
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε κάποιον, ανταλλάσαμε καυτά μηνύματα, μας έκανε like στις αναρτήσεις μας και ξαφνικά χανόταν. Εξαφανιζόταν χωρίς καμία εξήγηση κι εμείς δίναμε τόπο στην οργή.

Ή, αφήναμε κάποιον να μας στέλνει μηνύματα, να πληκτρολογεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μια γλυκερή ανοησία χωρίς να οδηγεί η κατάσταση πουθενά…

Ωστόσο, σε μια περίοδο που το κίνημα της γυναικείας ενδυνάμωσης εξαπλώνεται, οι ψυχολόγοι σε θέματα σχέσεων βλέπουν τις γυναίκες να αλλάζουμε σταδιακά τακτική απέναντι σε ανάλογες συμπεριφορές.

Φέτος, παίρνουμε πιο σοβαρά τη ζωή μας στα χέρια μας και απορρίπτουμε αντίστοιχες κουταμάρες. Δεν χρειαζόμαστε τα ψίχουλα από το ενδιαφέρον κάποιου. Ένα ακόμα αφελές sms που δεν λέει τίποτα, δεν μας αφορά πια.

Το ότι επιτρέψαμε τα τελευταία χρόνια σε αγόρια να μας στέλνουν μηνύματα χωρίς καμία δέσμευση κι εμείς μπήκαμε στο παιχνίδι της μόδας να περνάμε τις νύχτες μας απαντώντας θεωρείται πια μη αποδεκτό.

Αν το δικό του «τι γίνεται;» δεν περιλαμβάνει την πρόθεσή του να βγει μαζί μας, δεν υπάρχει και λόγος να χαλάμε την μπαταρία της συσκευής μας. Την προσοχή μας την κερδίζει όποιος έχει κοπιάσει για να απολαύσει την παρέα μας.

Η προσθήκη της περιπέτειας
Ωραία, θα βγούμε ραντεβού. Και θα του πούμε να πάμε για ένα ποτό. Ή, για ένα ποτήρι κρασί… Χωρίς να θέλουμε και οι ίδιες να απογοητευτούμε, αυτή η ιδέα για έξοδο έχει ήδη κουράσει.

Μπορεί να ακούγεται σούπερ για μια ακόμα έξοδο με τις φίλες μας ή την παρέα μετά το γραφείο αλλά το πρώτο ραντεβού πρέπει φέτος να έχει πιο τολμηρή οπτική.

Όλοι όσοι φλερτάρουν και ανήκουν στη γενιά των millennials και των εκπροσώπων της Gen Z αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία να ζήσουν. Να βγουν με τον άλλο σε μια θεματική βραδιά με χορό. Να πάνε σε ένα εξειδικευμένο χώρο τύπου escape room για να λύσουν ένα μυστήριο. Ή, έστω να απολαύσουν ένα νέο stand-up κωμικό τον οποίο θα θυμούνται ότι ανακάλυψαν μαζί.

Δημιουργία και έμπνευση πριν την οργάνωση ενός ραντεβού! Αυτή θα είναι η νέα πρόκληση για το 2019 και αντίο φαγάδικα και μεζεδοπωλεία…

Η κυριαρχία της ευγένειας
Μπορεί να ακούγεται περιττό σε μια εποχή ταχύτητας, στην οποία θέλουμε διακαώς να πάμε παρακάτω τις ζωές μας αλλά κάποιες αξίες θα φανούν πολύ ισχυρές.

Ένας ευγενικός τρόπος ακόμα και να διακόψεις μια σχέση θα αποδειχτεί προτιμότερος από τη «βολική» εξαφάνιση. Αξιοπρέπεια, ειλικρινής απολογία, έκφραση της ευχαρίστησής μας – όλα θα μετράνε περισσότερο μέσα στο 2019.

Προτεραιότητα στην ευγένεια, λοιπόν, σεβασμός του άλλου και μια γενικότερη στάση καλοσύνης που θα θυμίζει παλιότερες εποχές θα μας βοηθήσουν να αντισταθμίσουμε την εποχή της τεχνολογικής ευκολίας και απομάκρυνσης.

Η συνειδητή επιλογή μιας σχέσης
Αυτή δεν είναι άλλωστε και το ζητούμενό μας; Ακόμα κι αν όλο και περισσότερα ζευγάρια θα γνωρίζονται μέσα από το facebook, η νέα χρονιά έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι νέοι άνθρωποι θα ψάχνουν πιο συνειδητά το άλλο τους μισό.

Πιο ανοιχτοί ακόμα και στη συμβουλευτική των σχέσεων και έτοιμοι να αποκαλύψουν τα αληθινά αισθήματά τους θα αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο στην επιλογή ενός και μοναδικού συντρόφου.

Οι προοπτικές λένε ότι τα ζευγάρια πια θα περνάνε τουλάχιστον πέντε με έξι χρόνια ουσιαστικής σχέσης προτού περάσουν στο επόμενο βήμα ενός γάμου κερδίζοντας κάθε στοίχημα επιβίωσης.

Από τη Δέσποινα Σάμψων

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ