Φωτιά στην Ρόδο: Σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά – Ένας τραυματίας


Εκτός ελέγχου βρίσκεται η φωτιά στην Ρόδο, η οποία πλέον έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα, το ένα προς την περιοχή «Στεφανιές» των Λαέρμων και το άλλο προς την περιοχή του Αρταμίτη. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν χαρακτηρίζονται ως ευνοϊκές για το έργο της δασοπυρόσβεσης, καθώς δεν υπάρχουν ενισχυμένοι άνεμοι.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα στη φωτιά επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ πριν λίγη ώρα ρίψεις νερού από αέρος ξεκίνησε και το ελικόπτερο ΣΙΝΟΥΚ της πολεμικής αεροπορίας.

Φωτιά στη Ρόδο: Πόσοι επιχειρούν στα δύο μέτωπα

Επίσης, στη φωτιά βρίσκονται και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια 25 οχήματα, περίπου 58 Πυροσβέστες, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δύο χωματουργικά μηχανήματα από τον δήμο, 11 υδροφόρες του δήμου, της περιφέρειας και εθελοντών, και πολλές εθελοντικές ομάδες.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της δύσκολης νύχτας που πέρασε υπήρξε και κίνδυνος εγκλωβισμού πεζοπόρου τμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», περίπου στις 3 τα ξημερώματα σήμερα και ενώ όλοι συνέχιζαν την άνιση μάχη με τις φλόγες, ξαφνικά οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν, οι άνεμοι ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να εγκλωβιστούν 8 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Φωτιά στη Ρόδο: Ένας τραυματίας

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα μεταφέρθηκε χθες βράδυ ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων και παρών αντιδήμαρχος του δ.σ. δήμου Καμείρου, κ. Βασίλης Πιπέρης ο οποίος τραυματίστηκε συμμετέχοντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο χωριό του.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ