5 συμβουλές για μια υγιή σχέση


Τα περισσότερα ζευγάρια έχουν τις καλές και τις άσχημες στιγμές τους. Σε κάθε σχέση χρειάζεται να ενισχύεται καθημερινά ο ρομαντισμός ώστε να μην παρασύρεται το ζευγάρι από τη ρουτίνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει μια συναισθηματική τράπεζα σε κάθε σχέση στην οποία πρέπει να επενδύετε καθημερινά ωστε να εξελιχθεί. Με βάσει τον Kyle Benson, ο οποίος είναι κορυφαίος σύμβουλος σχέσεων, υπάρχουν πέντε tips που καλό θα ήταν να ακολουθήσετε αν επιθυμείτε να έχετε μια αρμονική σχέση με το σύντροφό σας.

Να είστε δεκτικές

Δεκτικές σημαίνει να είστε ανοιχτές με το ταίρι σας, να τον ακούτε και να καταλαβαίνετε τις ανάγκες του. Μην είστε απόλυτες με τις δικές σας απόψεις και προσπαθήστε να προσαρμόζεστε και στου συντρόφου σας. Φυσικά το ίδιο να απαιτείται και από τον ίδιο.

Σεβασμός

Μια σχέση χωρίς σεβασμό δεν υφίσταται. Η εκτίμηση και ο σεβασμός πρέπει να αποτελούν τις βασικές αξίες του δεσμού σας και πρέπει να τις δείχνετε ο ένας στον άλλον σε καθημερινή βάση. Διαφορετικά θα εγκλωβιστείτε σε μια ανούσια σχέση. Θυμηθείτε πως αν δεν λαμβάνετε την εκτίμηση που σας αρμόζει από το σύντροφο σας τότε αυτός δεν ταιριάζει για εσάς.

Συζητήστε τα προβλήματα σας

Έρευνες έχουν δείξει πως η μεγαλύτερη αιτία χωρισμού είναι το παρατεταμένο άγχος που υπάρχει στις σχέσεις και δεν αντιμετωπίζεται από τα ζευγάρια επειδή δε το συζητάνε. Σε μια σχέση πρέπει να λύνονται όσα δεν της επιτρέπουν να αναπτυχθεί και να εξελίσσεται.

Επικοινωνία

Όταν ο σύντροφος σας εκφράζει κάποιο του παράπονο οφείλετε να τον ακούτε και να καταλαβαίνετε πότε είναι θυμωμένος. Επίσης όταν μας συμβαίνει κάτι ευχάριστο στη δουλειά ή σε κάποιο άλλον τομέα της ζωής σας το μοιράζεστε με το ταίρι σας. Με την σωστή επικοινωνία διασφαλίζεται η αγάπη και το ενδιαφέρον του δεσμού σας.

Εκφραστείτε

Προσπαθήστε να είστε δοτικές με το σύντροφο σας και σε κάθε ευκαιρία να του δείχνετε την αγάπη σας με μια αγκαλιά ή ένα φιλί χωρίς να έχετε απαραίτητα κάποιο λόγο. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 70.000 κόσμο από 24 χώρες, διαπιστώθηκε πως οι άνθρωποι που έχουν μια ενεργή σεξουαλική ζωή και φιλιούνται με πάθος καθημερινά χωρίς λόγο κι είναι πιο δεμένοι μεταξύ τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ