Πάτρα: Κλειστό το Παιδονευρολογικό Τμήμα του Καραμανδανείου νοσοκομείου λόγω έλλειψης γιατρών


Μένει χωρίς παιδονευρολόγο, και επομένως αναστέλλει τη λειτουργία του παιδονευρολογικού του Τμήματος, το μοναδικό αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείου της ευρύτερης περιφέρειας, το Καραμανδάνειο.

Η Ορθοπαιδική του Κλινική στελεχώνεται μόνον μ’ έναν μόνιμο γιατρό και το Ακτινολογικό Τμήμα με δύο γιατρούς.

Υπό τις συνθήκες αυτές ξεκίνησε η νέα χρονιά για το παιδιατρικό νοσοκομείο της περιοχής μας.
Παρ’ ότι ήταν γνωστό στην κεντρική διοίκηση ότι τέλος του χρόνου θα συνταξιοδοτούνταν πέντε ιατρικά στελέχη του νοσοκομείου δεν υπήρξε μέριμνα για την έγκαιρη κάλυψη των κενών που άφησαν πίσω τους.
Ετσι η παιδιατρική Κλινική βρίσκεται με έναν λιγότερο γιατρό καθώς συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής της Γεώργιος Κροκιδάς. Η διεύθυνση της Κλινικής θα ανατεθεί, όπως μας είπε η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου, στη Ράνια Παπαγεωργίου η οποία επί σειρά ετών προσφέρει τις υπηρεσίες της στο νοσοκομείο.

Το Παιδονευρολογικό Τμήμα μοιραία θα αναστείλει τη λειτουργία του καθώς ο μοναδικό γιατρός που το στελέχωνε και ήταν και διευθυντής του, ο Νικόλαος Διαμαντόπουλος, επίσης συνταξιοδοτήθηκε.
Υποστελέχωση χαρακτηρίζει και την Ορθοπαιδική Κλινική μετά την συνταξιοδότηση του διευθυντή της Γιώργου Χριστοδούλου. Τα καθήκοντα του διευθυντή θα αναλάβει ο Γιώργος Τάγαρης που είναι και ο μοναδικός μόνιμος γιατρός της κλινικής καθώς οι άλλοι δύο είναι επικουρικοί.

Στο Ακτινολογικό Εργαστήριο με την αποχώρηση του υπευθύνου Αθανασίου Γαζή απομένουν δύο γιατροί. Καθήκοντα επικεφαλής θα αναλάβει η Αθηνά Κοντραφούρη.

Επίσης απομένει να καλυφθεί το κενό του Γιώργου Παπαπαύλου στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας.
Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ

«Εμείς έγκαιρα κάναμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουμε στο νοσοκομείο μας σε ιατρικό προσωπικό. Είναι ένα μείζον πρόβλημα» μας είπε η κ. Γεωργιοπούλου εκτιμώντας ότι:

«Το κενό του παιδονευρολόγου ελπίζω ότι θα καλυφθεί μέχρι τον Μάρτιο. Από κει και πέρα έχουμε δρομολογήσει την πρόσληψη δύο ορθοπαιδικών, δύο παιδοψυχιάτρων και ενός ακτινολόγου. Οι προσλήψεις αυτές, εάν όλα κυλήσουν ομαλά θα γίνουν εντός του πρώτου εξαμήνου».

Καλύτερη είναι η εικόνα του νοσοκομείου σε σχέση με τον προϋπολογισμό του. Φέτος είναι αυξημένος από τα προηγούμενα χρόνια και φτάνει τα 2.100.000 ευρώ. «Εμείς δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα ελλείψεων και την περασμένη χρονιά. Επομένως φέτος που έχουμε και αυξημένο προϋπολογισμό θα πάμε ακόμα καλύτερα. Από κει και πέρα κατά προτεραιότητα δρομολογούμε την ανακαίνιση των χειρουργείων και την ανανέωση του εξοπλισμού μας» καταλήγει η κ. Γεωργιοπούλου.

Έντυπη Έκδοση – Ρεπορτάζ Μαρίνα Ριζογιάννη

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ