Έρωτας: 8 tips για να ερωτευτείτε ξανά τον σύντροφό σας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να ερωτεύεσαι. Το να γνωρίσεις κάποιον σε τόσο βαθύ επίπεδο, να νιώθεις πεταλούδες καθώς μεγαλώνουν τα συναισθήματά σου για αυτόν, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε πάντα να ερωτευτείτε πιο βαθιά κάποιον, είτε είστε μαζί τρεις μήνες είτε τριάντα χρόνια. Χρειάζεται απλώς λίγη δουλειά και κόλπα.

8 Συμβουλές για να ερωτευτείτε ακόμα πιο πολύ

  • Μην παραλείπετε τα μικρά πράγματα. Το να χτίζεις και να ζεις μια ζωή με κάποιον είναι ένας τρόπος να έρθεις πιο κοντά του. Πράγματα όπως το να παίρνετε πρωινό κάθε πρωί μαζί ή να μιλάτε για τις μέρες σας πριν πάτε για ύπνο μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Εάν κάνετε πραγματικά κάποιον σταθερό μέρος της καθημερινότητάς σας, η σύνδεσή σας θα ενισχυθεί. Το να νιώθεις ότι κάποιος είναι μέρος της ζωής σου, μέρος της οικογένειάς σου και μέρος της ταυτότητάς σου, που βαθαίνει την αγάπη σου. Αν έχετε κάνει μια επιλογή να συνδυάσετε τις ζωές σας, να μοιραστείτε μια ζωή μαζί, αυτό σημαίνει ότι δεν είστε δύο ξεχωριστοί εαυτοί και θα έρθετε πιο κοντά.
  • Ξεπεράστε τις προκλήσεις μαζί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε την αγάπη σας είναι να ξεπεράσετε τις προκλήσεις μαζί. Εάν αντιμετωπίζετε κάτι δύσκολο ως ζευγάρι – ίσως προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδί ή αντιμετωπίζετε το χρέος – προσεγγίστε το μαζί ως ομάδα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ως άτομο, αφήστε τον σύντροφό σας να σας βοηθήσει. Όχι μόνο θα νιώθετε ωραία να καταφέρετε κάτι μαζί, αλλά θα μάθετε και νέα πράγματα για τον σύντροφό σας που μπορεί να σας εκπλήξουν. Οποιεσδήποτε προκλήσεις προκύψουν, το να μπορείς να υποστηρίζεις ο ένας τον άλλον μέσα από αυτές θα βαθύνει την αγάπη σου. Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα της πρόκλησης δεν είναι επιτυχές, η αγάπη μπορεί να είναι επιτυχημένη.
  • Ζήστε μια περιπέτεια. Η ζωή μπορεί να είναι πολυάσχολη και είναι πολύ εύκολο να πέσετε σε τέλμα ως ζευγάρι. Βρείτε χρόνο για να ξεφύγετε από την καθημερινότητά σας κάνοντας κάτι που σας τονώνει και σας ενθουσιάζει. Θα δείτε μια πλευρά του συντρόφου σας που συνήθως δεν μπορείτε να δείτε και αυτό θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε και να εμβαθύνετε την αγάπη σας για αυτόν.
  • Επαναλάβετε τις δραστηριότητες που σας έκαναν να ερωτευτείτε. Ειδικά αν είστε μαζί για λίγο, να θυμάστε ποιες δραστηριότητες κάνατε όταν ερωτευτήκατε αρχικά και προσπαθήστε να τις επαναλαμβάνετε τακτικά.
  • Αφιερώστε χρόνο κάνοντας πράγματα που απολαμβάνετε και οι δύο. Το κλειδί για να ερωτευτείτε πιο βαθιά είναι να έχετε αμοιβαίες, θετικές εμπειρίες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε δραστηριότητες που αγαπάτε και οι δύο. Ας πούμε ότι σας αρέσει να πηγαίνετε μαζί στο γυμναστήριο, ή σας αρέσει να εξερευνάτε μια νέα γειτονιά μαζί ή να κάνετε μια βόλτα; Δεν έχει σημασία ποια είναι η δραστηριότητα, αρκεί να είναι κάτι που απολαμβάνετε και οι δύο, και κάνοντας αυτή τη δραστηριότητα, αυτή η κοινή θετική εμπειρία σας βοηθά να εμβαθύνετε την αγάπη σας.
  • Κάντε ειλικρινείς συνομιλίες. Οι συνομιλίες είναι ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους τα ζευγάρια μπορούν να εμβαθύνουν την αγάπη τους. Όλοι θέλουμε να μας δουν και να μας γνωρίσουν, είναι τόσο δυνατό. Μιλήστε για τα συναισθήματά σας ή τις ελπίδες ή τα όνειρά σας ή τα σχέδιά σας για το παρόν ή το μέλλον, ή τι σας κάνει να νιώθετε ότι σας αγαπούν περισσότερο. Αν κάνετε αυτή τη συζήτηση, στο τέλος της θα είστε πιο ερωτευμένοι.

  • Εργαστείτε για τον εαυτό σας. Πρέπει να είσαι ανοιχτός στο να αγαπάς κάποιον και να σε αγαπούν σε αντάλλαγμα. Και αυτό σημαίνει να αισθάνεστε σίγουροι για τον εαυτό σας. Το να εργάζεσαι στον εαυτό σου σε κάνει πιο διαθέσιμο για αγάπη. Εάν εργάζεσαι πραγματικά για να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να ξέρεις τι χρειάζεσαι και ποιος είσαι, τόσο πιο εύκολο είναι να αγαπήσεις κάποιον. Μπορείτε να δουλέψετε στον εαυτό σας πηγαίνοντας σε θεραπεία, γράφοντας ημερολόγιο ή περνώντας λίγο χρόνο μόνοι.
  • Δοκιμάστε τη θεραπεία ζευγαριών. Κάθε ζευγάρι έχει προβλήματα, και αν δεν αντιμετωπιστούν, μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στη σύνδεση και την αγάπη. Ένας καλός θεραπευτής ζευγαριών μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ζητήματα, ακόμη και βαθιά που ίσως δεν γνωρίζετε καν ότι υπάρχουν, ώστε να ωριμάσετε και να αναπτυχθείτε μαζί ως σύντροφοι.

 

 

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ