Πεντακάθαρα μαξιλάρια με τον σωστό τρόπο


Δεδομένου ότι κάθε βράδυ ακουμπάμε το κεφάλι μας στα μαξιλάρια μας, θέλουμε να είναι καθαρά. Το πρώτο βήμα: Ελέγχουμε την ετικέτα για να ξέρουμε ακριβώς το γέμισμά τους και ανάλογα θα αποφασίσουμε την κατάλληλη μέθοδο για να τα πλύνουμε.

Από σιλικονούχες ή άλλες ίνες
Τα καλά νέα: Μπορείτε να πλύνετε αυτά τα μαξιλάρια στο πλυντήριο σας. Συνιστούμε να τα πλένετε ανά δύο τη φορά, ώστε να πλυθούν σωστά και με ασφαλή τρόπο. Αν έχετε πλυντήριο που ανοίγει από πάνω, τότε είναι καλύτερα να τα τοποθετήσετε κάθετα. Εάν το μαξιλάρι σας διαθέτει οδηγίες πλυσίματος, διαβάστε τις και ακολουθήστε τις κατά γράμμα.
Αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία, μπορείτε να μουλιάσετε τα μαξιλάρια σας σε ζεστό νερό με απαλό απορρυπαντικό και ξεπλύνετε πολύ καλά με κρύο νερό.

Από φτερά και πούπουλα
Πολύ συχνά – κι αν δεν υπάρχει αντένδειξη στην ετικέτα με τις οδηγίες – μπορείτε να πλύνετε τα μαξιλάρια με γέμισμα από φτερά και πούπουλα στο πλυντήριο. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σχισμές στο κάλυμμα μαξιλαριού, από όπου μπορούν να ξεφύγουνε πουπουλάκια. Και σε αυτή την περίπτωση μην βάλετε περισσότερα από δύο στον κάδο του πλυντηρίου και προτιμήστε ένα απαλό απορρυπαντικό και σε μικρή ποσότητα. Ρυθμίστε το πλυντήριο στο πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα. Για το στέγνωμα προτιμήστε επίπεδη επιφάνεια και μερικές ώρες στον ήλιο!

Με αφρό
Δυστυχώς, δεν μπορείτε να βάλετε αυτά τα μαξιλάρια στο πλυντήριο, αλλά εάν υπάρχει αφαιρούμενο κάλυμμα, μπορείτε να το πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες φροντίδας στην ετικέτα. Για να αφαιρέσετε τη σκόνη από ένα αφρώδες μαξιλάρι, σκουπίστε και τις δύο πλευρές με το ανάλογο εργαλείο της ηλεκτρικής σας σκούπας.
Μια άλλη επιλογή: Καθαρίστε τις λερωμένες περιοχές με ένα πανάκι που θα έχετε βρέξει σε ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού. Ξεπλύνετε με ένα καθαρό υγρό πανί. Αφήστε το μαξιλάρι να στεγνώσει εντελώς στον ήλιο.

Γενική συμβουλή
Για να βοηθήσετε τα μαξιλάρια να παραμείνουν καθαρότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιήστε θήκες κάτω από τις μαξιλαροθήκες σα, οι οποίες φυσικά πλένονται ευκολότερα. Μία φορά τον μήνα είναι αρκετό.

Πότε πρέπει να αντικαταστήσουμε τα μαξιλάρια μας
Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτική είστε με το καθάρισμά τους, υπάρχει μία στιγμή που θα πρέπει να αγοράσετε καινούργια. Αλλά πώς ξέρουμε πότε πρέπει να πετάξουμε τα παλιά μας; Αν διπλώσετε το μαξιλάρι στη μέση και δεν ξαναπαίρνει με ευκολία μετά το κανονικό του σχήμα… είναι η ώρα για ψώνια!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ