Η ΔΕΔΔΗΕ λόγω ασυνεννοησίας με τη ΔΕΗ άφησε χωρίς ρεύμα 18 οικογένειες σε πολυκατοικία στον Κολωνό


Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στον Κολωνό μας περιέγραφε την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνει αυτός αλλά και άλλες 17 οικογένειες με μικρά παιδιά και υπερήλικες σε πολυκατοικία στον Κολωνό και δεν τον πιστεύαμε!

Πληρωμένος λογαριασμός πριν τη λήξη του και εντολή διακοπής ρεύματος των κοινοχρήστων αλλά και του πάρκινγκ της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να μείνουν “εγκλωβισμένες” 18 οικογένειες με μικρά παιδιά και υπερήλικες, αδυνατώντας να βγάλουν τα αυτοκίνητά τους.

Η απάντησή τους στο λάθος τους; Από Δευτέρα θα γίνει επανασύνδεση!

Διαβάστε τη σοβαρή καταγγελία του διαχειριστή:

“Είμαι διαχειριστής σε πολυκατοικία. Πριν ένα χρόνο και κάτι είχαμε στη διαχείριση της πολυκατοικίας ένα γραφείο το οποίο χρωστούσε στη ΔΕΗ το ποσό των 5000 ευρώ.

Τον Οκτώβριο του 2017 η ΔΕΗ έδωσε εντολή για διακοπή ρεύματος όπου και πραγματοποιήθηκε. Την ίδια μέρα μετά από πιέσεις των ενοίκων της πολυκατοικίας το τότε γραφείο διαχείρισης έκανε διακανονισμό με τη ΔΕΗ με δόσεις όμως τον Φλεβάρη του 2018 εξόφλησε όλο το ποσό.

Τον Μάρτιο του 2018 παρέλαβα τη διαχείριση με μηδέν υπόλοιπο στη ΔΕΗ και πλήρωνα τους λογαριασμούς κανονικά στην ώρα τους. Πολλές φορές και νωρίτερα. Τον Δεκέμβριο ήρθε το εκκαθαριστικό όπου ήταν να πληρώσουμε 234 ευρώ χωρίς να αναγράφει προηγούμενο υπόλοιπο.

Η ημερομηνία πληρωμής ήταν σημερα 11/01/2019 αλλά εγώ το πλήρωσα χθες 10/01/2019.

Σήμερα το πρωί ήρθε υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ και έκοψε το ρεύμα του υπογείου και του κοινόχρηστου χώρου προς έκπληξη όλων και ενώ τον διαβεβαίωσα με τις αποδείξεις που είχα στα χέρια μου ότι ο λογαριασμός είναι εξοφλημένος από χθες!

Πήρα αμέσως τη ΔΕΗ για να δω τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωσή και η υπάλληλος μου είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητά τους και ότι δεν φταίει η ΔΕΗ και με παρότρυνε να καλέσω τη ΔΕΔΔΗΕ.

Πήρα τη ΔΕΔΔΗΕ και μου απάντησαν “Εμείς έχουμε εντολή από τη ΔΕΗ για διακοπή λόγω χρέους”, ρίχνοντας ουσιαστικά την ευθύνη στη ΔΕΗ.

Το γαϊτανάκι ευθυνών συνεχίστηκε με τον πιο αστείο τρόπο. Μια ΔΕΗ να λέει ότι φταίει η ΔΕΔΔΗΕ και μια ΔΕΔΔΗΕ να λέει ότι η εντολή είναι από τη… ΔΕΗ. Ευτυχώς δεν μου είπαν πως φταίει ο… ΟΤΕ!

Ξανακαλώ λοιπόν τη ΔΕΗ προσπαθώντας να καταλάβω τι ακριβώς χρωστάει η πολυκατοικία, αφού ο λογαριασμός ήταν εξοφλημένος πλήρως από χθες. Τελικά η υπάλληλος της ΔΕΗ διαπίστωσε ότι… όντως δεν χρωστάμε. Στην ερώτησή μου “γιατί γίνεται διακοπή λοιπόν από τη ΔΕΔΔΗΕ” η απάντηση ήταν “Η ΔΕΔΔΗΕ έχει εντολή για διακοπή του ρεύματος για ανεξόφλητο υπόλοιπο από το… 2017”!

Απαντάω στην υπάλληλο ότι “η πολυκατοικία δεν οφείλει τίποτα από το παρελθόν και ότι έχουν εξοφληθεί όλα τα παλαιά χρέη”.

Η απάντησή της ήταν αποστομωτική: “Η εντολή είχε εκδοθεί το 2017” (όταν όντως υπήρχε χρέος στη ΔΕΗ από το γραφείο κοινοχρήστων) και ότι “εκτελέστηκε σήμερα”!

Η υπάλληλος της ΔΕΗ είχε ακόμα καλύτερη απάντηση όταν την ρώτησα πως είναι δυνατόν εντολή ενάμιση χρόνο πριν να εκτελείται σήμερα. “Η ΔΕΗ δεν συνεννοείται με τη ΔΕΔΔΗΕ για τους εξοφλημένους λογαριασμούς. Έπρεπε να γίνει ενημέρωση από εσάς”!

Αυτή τη στιγμή που σας γράφω, 18 οικογένειες έχουμε εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στο υπόγειο γκαράζ διότι δεν ανοίγει η πόρτα. Μικρά παιδιά και υπερήλικες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους γιατί το ασανσέρ δεν λειτουργεί λόγω της… ασυνεννοησίας.

Η ενημέρωση που έχω έως αυτή τη στιγμή είναι ότι η ΔΕΔΔΗΕ θα έρθει για την επανασύνδεση των ρολογιών τη Δευτέρα.

Μέχρι τη Δευτέρα αν αρρωστήσει κάποιο παιδί ή υπερήλικας, αν υπάρξει τραυματισμός ή αν χρειαστεί να μετακινηθεί κάποιος με το αυτοκίνητό του, είναι καταδικασμένος και εγκλωβισμένος στην ασυνεννοησία ΔΕΗ με ΔΕΔΔΗΕ…

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Εκ μέρους των 18 “εγκλωβισμένων” οικογενειών

Ο διαχειριστής

Στις φωτογραφίες ο εκκαθαριστικός λογαριασμός και οι αποδείξεις πληρωμής:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις και καταγγελίες αναγνωστών, άλλων site ή blogs που αναδημοσιεύονται από το portal δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις απόψεις των συντακτών ή του «tromaktiko». Πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και της άποψης και συνεχίζουμε από τις 08/10/2018 να δημοσιεύουμε κάθε είδους καταγγελία ή άποψη αναγνώστη που έχει απτά στοιχεία και είναι τεκμηριωμένη.


4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κο Λεωνίδα:
    Η καταγγελία είναι 100% πραγματική και καταγεγραμμένη. Το άρθρο κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ μαζί με το email του αναγνώστη για να μην υπάρξουν παρερμηνείες και εικασίες ότι είναι μια “πληρωμένη” καταγγελία από ιδιωτική εταιρία. Τα έγγραφα (λογαριασμοί και αποδείξεις πληρωμής) είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όσων καταγγέλλει ο διαχειριστής.
    Παράνομη επανασύνδεση να γίνει γιατί; Η πολυκατοικία δεν είχε χρέος. Αρα δεν υπήρχε λόγος διακοπής.
    Εν προκειμένω, μιλάμε για ένα αλαλούμ και μια “εντολη” του 2017 που εκτελέστηκε χθες το πρωί.
    Ο παράγοντας “ανθρώπινο λάθος” μας βρίσκει σύμφωνους και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο έχει γίνει. Ωστόσο, ο λόγος που δημοσιεύσαμε την καταγγελία είναι καθαρά για την αναλγησία και την αδιαφορία που έδειξαν οι δυο επιχειρήσεις για τη διόρθωση του “εσωτερικού” τους λάθους.

    Press Room tromaktiko

  2. Έλεος μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας, όχι άλλα ψέματα και παιχνίδια.
    1. Το κοινόχρηστο κόπηκε όχι οι κατοικίες (για τον τίτλο αναφέρομαι )
    2. Ποτέ δεν εκδίδει η ΔΕΗ εντολή διακοπής χωρίς να λήξει ο λογαριασμός και να περάσουν τουλάχιστον 20 ήμερες και να είναι ο δεύτερος απλήρωτος
    3. Δεν εκδίδεται εντολή διακοπής με αυτό το ποσό
    4. Δεν εκτελούνται διακοπές λόγω χρέους την Παρασκευή αλλά μόνο επανέλεγχοι, άρα μήπως είχε γίνει παράνομη επανασύνδεση (ρευμ/πη)
    5. Το ρεύμα είναι φθηνότερο στις ιδιωτικές εταιρίες αλλά η διαφήμιση στην μέση μιας αναληθείς καταγγελίας φέρνει αντίθετα αποτελέσματα (είναι ανήθικο και αντιδεοντολογικό)
    6. Σε δύο χρόνια που δεν θα υπάρχει ΔΕΗ τότε τι θα κάνετε, κανιβαλισμό;
    (αναγνώστης και όχι Δεητζής να το ξεκαθαρίζουμε)

  3. Σιγα μην αφηνε να πανε χαμένα τα 2.50 ευρω που τσιμπάει από κάθε διακοπή. Στην περίπτωση σας έβγαλε 5 ευρώπουλα σε δυο λεπτά.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ