Παράπονα γονέα για την αναλγησία στο δήμο Προσοτσάνης Δράμας


Στις 9 Ιανουαρίου χιόνισε. Σήμερα, 11 Ιανουαρίου τα χιόνια δεν έχουν λιώσει, ενώ η θερμοκρασία είναι γύρω στους 0 βαθμούς

Έξω από την είσοδο του σχολείου ο δρόμος δεν είχε καθαριστεί. Ίσως περιμένουμε το καλοκαίρι να λιώσει το χιόνι. (Αυτό γιατί πολλά ακούστηκαν…)

Πήγα το παιδί στο σχολείο, αφού δεν υπήρχε καμία ειδοποίηση για κλειστά σχολεία. Ο δρόμος έξω από το σχολείο δεν είχε καθαριστεί. Πάγωσε. Ένας καημένος δάσκαλος έριχνε αλάτι στο δρόμο (αυτόν πρέπει να τον κάνουν δημοτικό υπάλληλο). Μπράβο του!

Μετά από ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά με ειδοποίησαν να πάω να πάρω το παιδί, γιατί λέει τα σχολεία θα είναι κλειστά, λόγω παγωνιάς;

Μα καλά, …πήγα το παιδί στις 8. Πότε περιμένουν οι ειδικοί (του Δήμου) να πάρουν απόφαση; Όπως με ενημέρωσαν όταν πήγα να πάρω το παιδί μου, στις 8.05 ειδοποιήθηκε το σχολείο.
«Δε πα να @*@*@» Έτσι λειτουργούν οι Δήμοι; Όλοι οι ανίκανοι εκεί μαζεύτηκαν.

Ρε… εκλογές πλησιάζουν…
Αλλά τι να πει κανείς.

Θα σου πουν μεθαύριο: Εμείς για το καλό των πολιτών νοιαζόμαστε, βοηθήστε μας = ψηφίστε μας για το καλό σας. Κι αν υπήρχε κάποιο ατύχημα λόγω πάγου, αυτό είναι για το καλό;

Τι στο καλό περίμεναν; Δεν μπορούσαν να πάρουν την απόφαση στις 7, μια ώρα πιο μπροστά;
Έπρεπε να τους ενημερώσουν οι γονείς, τα λεωφορεία και… οι μαθητές για να πάρουν την απόφαση;

Υπάρχει επιτροπή γι αυτά τα θέματα στο Δήμο Προσοτσάνης; Ή μήπως οι αποφάσεις παίρνονται στο πόδι και στα καφενεία; (όπου εκείνη την ώρα κάποιοι έπιναν τον καφέ τους;).
Μήπως πρέπει να ξυπνάνε… κάποιοι… πιο νωρίς;

Ποιος είναι υπεύθυνος για το καλό των παιδιών-πολιτών;

Όταν έξω από τα σχολεία δεν έχουν καθαριστεί οι δρόμοι; Οι πολιτικοί του τόπου, που ενδιαφέρονται για το καλό μας; (Αυτό θα το ξανακούσουμε στις εκλογές που πλησιάζουν).
Τελικά μήπως όλοι πάνε για βόλεμα; κι όχι για το καλό των λίγων παιδιών που έμειναν στον τόπο μας; Μα καλά ούτε έξω από τα σχολεία, λίγο αλάτι, μια μαχαιριά; Πέρασε κανείς από τον Δήμο να τα ελέγξει αυτά και να πάνε τα παιδιά ασφαλή στα σχολεία;

Θα βρεθούν και οι «έξυπνοι» και θα πουν: στην Γερμανία, στη Σουηδία…. με -20 και πηγαίνουν σχολείο. ΝΑΙ, αλλά εκεί η πρόσβαση είναι σίγουρη και προνοούν για την ασφάλεια. Και οι δρόμοι είναι καθαροί και οι υπηρεσίες εργάζονται και προνοούν.

Εδώ;
Δεν βαριέσαι κάποιος θα ρίξει αλάτι. Ή ας μην πάει και κάποια μέρα το παιδί στο σχολείο. Άντε πάλι οι δάσκαλοι θα καθίσουν, τετραήμερο. Την ανικανότητα των «υπευθύνων» δεν την δέχονται. Θέλουν όμως υπεύθυνους πολίτες.

Υπάρχει όμως και μία φράση ελληνική (ναι καλά διαβάσατε, 100% ελληνική): Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Τι είναι οι πολιτικοί μας (το κεφάλι) θα γίνουν και οι μελλοντικοί πολίτες (τα ψάρια).

Άντε και να μας χιονίσει πάλι.

Γονέας παιδιού – Δημότης Προσοτσάνης Δράμας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις και καταγγελίες αναγνωστών, άλλων site ή blogs που αναδημοσιεύονται από το portal δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις απόψεις των συντακτών ή του «tromaktiko». Πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και της άποψης και συνεχίζουμε από τις 08/10/2018 να δημοσιεύουμε κάθε είδους καταγγελία ή άποψη αναγνώστη που έχει απτά στοιχεία και είναι τεκμηριωμένη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ