Το ξύπνημα της κιτρινόμαυρης τίγρης στο γήπεδο των Ζωσιμάδων

ÃÉÁÍÍÉÍÁ -ÁÅÊ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)

Γράφει ο Tommy T.

Σαρωτική η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο, φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του και μετέτρεψε μία δύσκολη έξοδο σε ποδοσφαιρικό περίπατο. Ο κόουτς Μαρίνος Ουζουνίδης κατέβασε ένα ορθολογικό σχηματισμό με 3-5-2 (3-1-4-2), με Μπάρκα κάτω από τα γκολποστ, στην αμυντική τριάδα Οικονόμου – Τσιγκρίνσκι – Μπακάκη, στο κέντρο  Άλεφ με ανασταλτικό ρόλο, Μάνταλο- Μπακασέτα δημιουργικά χαφ, στα φτερά επέλεξε Χουλτ – Γκάλο και επιθετικό δίδυμο Λιβάγια – Πόνσε.

Το σύστημα και η αγωνιστικότητα των παικτών οδήγησαν στην νίκη

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε επισημάνει τα σοβαρά λάθη στην επιλογή συστήματος του εβρίτη προπονητή καθώς και στο λανθασμένο αγωνιστικό πλάνο που επέλεξε σε προηγούμενα παιχνίδια της ΑΕΚ. Ωστόσο στο γήπεδο των Ζωσιμάδων έβαλε φαρδιά πλατιά την προπονητική του υπογραφή, αφού το σύστημα 3-5-2 έδωσε την δυνατότητα στους κιτρινόμαυρους να βγαίνουν στην επίθεση με έξι παίκτες και να δημιουργούν εύκολα ρήγματα στις δύο αμυντικές γραμμές των Ηπειρωτών. Εκτός από την αγωνιστική προσέγγιση του προπονητικού τιμ, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η διάθεση των παικτών που έβγαλαν φρεσκάδα στο χορτάρι.

Ντεμπούτο Κρίστιτσιτς και η προφητική δήλωση Ουζουνίδη μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα

Στο χθεσινό αγώνα πήρε χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή για πρώτη φορά με τα κιτρινόμαυρα και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του δικεφάλου ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, ο οποίος φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι διαθέτει ποιότητα και θα δώσει σημαντικές λύσεις μελλοντικά, στον νευραλγικό κομμάτι του κέντρου. Από τις δηλώσεις του Ουζουνίδη μετά τον αγώνα, άξιο αναφοράς από τα λεγόμενα του είναι η πιθανότητα δοκιμής της ομάδας σε νέο σχηματισμό. Προφανώς η αρχική εκτίμηση ότι η Ένωση μπορεί να παίξει το 4-4-1-1 όπως έπαιζε ο ίδιος στον Παναθηναϊκό με επιτυχία εγκαταλείπεται, αφού έστω και καθυστερημένα κατάλαβε ότι είναι αναποτελεσματικός ο συγκεκριμένος σχηματισμός.

Με την παρουσία στον άξονα Άλεφ, Γαλανόπουλου, Κρίστιτσιτς, αλλά και με τους Μπακασέτα Μάνταλου σε δημιουργικό ρόλο, δεν θα προξενήσει εντύπωση να παγιωθεί το 3-5-2 και  να δουλεύεται παράλληλα και το 3-4-3 ή το 4-3-3. Υπάρχει βέβαια, ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Σιμόες και η πιθανή αγορά ενός πλάγιου μέσου, για να κλείσει οριστικά το ρόστερ μέχρι το τέλος της σεζόν. Ερωτηματικό αποτελεί η αξιοποίηση των Μπογέ, Αλμπάνη και Γιαννιώτα, που δεν έχουν προσαρμοστεί πλήρως στο πλάνο του προπονητή. Όλα εξαρτώνται όμως από τα αποτελέσματα στα επόμενα παιχνίδια, που θεωρητικά είναι στις δυνατότητες των κιτρινόμαυρων, για να οδηγηθούν με νικηφόρο σερί στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ