Σε “ρίνγκ” μετατράπηκε η Βουλή: Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Τσίπρας – Μητσοτάκης – Όλες οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών (vids)

Η τελευταία πράξη μίας παράστασης και ένα άθλιο θέατρο είναι η σημερινή συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, ανέφερε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

«Κυβέρνηση κουρελού είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Εξειδικεύοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για άθλιο θέατρο το οποίο έστησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος με τρεις στόχους, όπως είπε: Πρώτον, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, δεύτερον, να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και τρίτον, να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του.

Η φαρσοκωμωδία των ελιγμών του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου απαιτεί και κομπάρσους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ που εξήγησε: «Μιλάω για περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν σε αυτή τη Βουλή και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια αφού κουρέλιασε και την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε μιλώντας στη Βουλή: «Για τον κ. Καμμένο ισχύει η λαϊκή ρήση. Αν δεν ταιριάζατε, δεν θα συμπεθεριάζατε. Η έξοδος του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση είναι προφανώς εικονική και οι χειρισμοί προσυνεννοημένοι».

Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό ‘Αμυνας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη (επί δικτατορίας), προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας: «Εσείς παραχωρήσατε στους Σκοπιανούς μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα. Πότε ήταν αυτά μέρος της εθνικής γραμμής;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Γιατί κάποιοι είπαν όχι όταν ζητήθηκαν και εσείς είπατε ναι; Και ο κ. Καμμένος τον οποίο δεν βλέπω καν στην αίθουσα σήμερα, ίσως έχει πάει να μεταλάβει, τώρα σκίζει ιμάτιά του για το όνομα της Μακεδονίας. Ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο την στήριξε και σήμερα συνυπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Επιτιθέμενος κατά των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το δίδυμο αυτό δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα. Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης τον κατηγόρησε: «Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας για δεκαετίες για να κρατηθείτε στην εξουσία και σήμερα βάζετε τη χώρα σε περιπέτειες για να αποφύγετε τις εκλογές για λίγους μήνες».

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε σε υψηλούς τόνους: «Μιλάτε εσείς για κάθαρση ενώ πρόσωπα πολύ στενά συνδεδεμένα μαζί σας, στο στενό πυρήνα εξουσίας του Μαξίμου έχουν αφήσει βρώμικα αποτυπώματα στη δημόσια ζωή».

«Είπατε ψέματα και εξακολουθείτε να κυβερνάτε με ψέματα», κατηγόρησε τη συμπολίτευση ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Κάνετε εγκαίνια με τα έργα ζωφραφισμένα σε μουσαμά. ‘Αθλιο θέατρο. Κοροϊδεύετε τους Θεσσαλονικείς στα μούτρα τους», είπε αναφερόμενος στην εκδήλωση στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Μιας και έχετε το θράσος να μιλάτε για κυβερνήσεις κουρελού, να σας θυμίζω την κυβέρνηση που στήσατε το 2011 διορίζοντας πρωθυπουργό τεχνοκράτη. Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση είναι αποστάτες, όχι αυτοί που μένουν για να ολοκληρώσουν το έργο της, είπε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα περί «κυβέρνησης κουρελού».

Έχετε το θράσος  κ. Μητσοτάκη να μιλάτε για αποστάτες, ποιος εσείς, να είστε πιο προσεκτικός, έχοντας και την παράδοση της οικογενειακής ευθύνης, είπε ο πρωθυπουργός. Τις τελευταίες μέρες έχετε εγγράψει στην ΚΟ της ΝΔ 4 βουλευτές άλλων κομμάτων. Εσείς μιλάτε για μεταγραφές; Έχετε το θράσος και το θάρρος να κουνάτε εσείς το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε.

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Έχετε το θράσος να μιλάτε για αποστάτες, ποιος εσείς, να είστε πιο προσεκτικός

«Γίνεται προγκρόμ τρομοκράτησης εναντίον βουλευτών που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι βαριά η ευθύνη του κ.Μητσοτάκη που με την αντιπολιτευτική του τύφλωση επιχειρεί να διχάσει τον λαό», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο δρόμος που ακολουθείτε μας οδηγεί σε μακρινές εποχές που ο ελληνικός λαός έχει αφήσει πίσω του. Τι νομίζετε ότι θα καταφέρετε έτσι; Οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος της συνείδησής τους, της ιστορίας και της Δημοκρατίας, είπε ο Αλέξης Τσίπρα

Για το «διαζύγιο» με τον Πάνο Καμμένο

“Γνώριζα εξ αρχής ότι η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου ήταν διαφορετική, από την πρώτη στιγμή αυτής της δύσκολης αλλά αναγκαίας διαπραγμάτευσης. Διαφώνησε από την αρχή με τη σύνθετη ονομασία. Δεν το έκανε τώρα προσχηματικά, αλλά είχε πάντα αυτή τη στάση, είναι η άποψή του. Διαφωνώ μαζί του αλλά την σέβομαι. Έχει μια καθαρότητα”, είπε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: “Ο ίδιος εξάλλου είπε σε ανύποπτο χρόνο ότι στο πλαίσιο της γραμμής της σύνθετης ονομασίας είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία. Η διαφωνία του αυτή τον οδήγησε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να αποσύρει τη στήριξή του”. Συνέχισε δε λέγοντας: “Δεν θεωρώ ότι πράττει σωστά ούτε και ότι μια τέτοια επιλογή ήταν αναπόφευκτη. Γιατί η επιλογή αυτή θέτει σε διακινδύνευση τις προσπάθειες όλες μιας κυβέρνησης που πέρασε από σαράντα κύματα για να καρποφορήσει, ακριβώς πάνω στην εποχή που βγαίνουν οι πρώτοι ανθοί.

Πιστεύω ότι μπορούσε κάλλιστα να διατηρήσει τη διαφορετική του άποψη και θέση, χωρίς να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στη κυβέρνηση. Χωρίς να καταψηφίσει τη κυβέρνηση και μαζί τα αποτελέσματα για τα οποία και ο ίδιος έδωσε μάχες και αγώνες.Θα σεβαστώ όμως παρά την έντονη διαφωνία τη επιλογή του”.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η συνείδησή μου και το πατριωτικό μου καθήκον, μου επέβαλλαν να αξιοποιήσω αυτήν την ιστορική ευκαιρία για την επίλυση του Μακεδονικού, γνωρίζοντας ότι θα έχω πολιτικό κόστος» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Από την πρώτη στιγμή, μαζί με τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δοθήκαμε με την ψυχή και το σώμα μας σε μια μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση της διαφοράς για την ονομασία της πΓΔΜ. Δοθήκαμε σε αυτήν την προσπάθεια με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, στο εθνικό συμφέρον αλλά και το μέλλον της χώρας και της περιοχής μας. Με αίσθηση της πατριωτικής μας ευθύνης για να αναβαθμίσουμε τον ηγετικό ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια δύσκολη περίοδο, με μεγάλες αναταράξεις και συγκρούσεις, με έναν γείτονα απρόβλεπτο και προκλητικό πολλές φορές στα ανατολικά μας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Γιατί -το έχω πει πολλές φορές- ότι πατριωτισμός δεν είναι να μισείς την πατρίδα του άλλου, αλλά να αγαπάς τη δική σου πατρίδα. Και να θέλεις να την δεις να προοδεύει σε συνθήκες αλληλεγγύης και συνεργασίας με τους γείτονές σου αλλά και με το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. Πατριωτισμός δεν είναι να είσαι υποκριτής και καιροσκόπος απέναντι στα μεγάλα εθνικά θέματα. Όχι να αλλάζεις άποψη για τα κρίσιμα και ιστορικής σημασίας εθνικά θέματα, με βάση το πρόσκαιρο, το συγκυριακό κομματικό όφελος» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Σέβομαι όλους όσοι έχουν διαφορετική θέση και άποψη από εμένα στα εθνικά θέματα, όχι, όμως όσους προσποιούνται, όχι όσους κοροϊδεύουν

“Σέβομαι όλους όσοι έχουν διαφορετική θέση και άποψη από εμένα στα εθνικά θέματα, όχι, όμως όσους προσποιούνται, όχι όσους κοροϊδεύουν, όχι όσους αλλάζουν τη θέση τους με μοναδικό γνώμονα την αντιπολιτευτική τους στρατηγική”, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε αποστοφή του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασής του για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Για το 2015 και την άνοδο στην εξουσία

Το Γενάρη του 2015 ο ελληνικός λαός έκανε την ιστορική επιλογή να εμπιστευτεί σε μια νέα κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, να ανασυγκροτήσει την οικονομία σε στέρεες βάσεις και να στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ανοίγοντας τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Όπως είπε, το 2015 η κυβέρνηση αναγκάστηκε με τον δύσκολο συμβιβασμό που επέλεξε,να κάνει ένα βήμα πίσω για να μπορεί σήμερα να κάνει πολλά βήματα μπροστά.«Οι εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, όταν ζητήσαμε από το λαό να συνεχίσουμε τη τη δύσκολη συμφωνία ήταν η πιο κομβική στιγμή. Μια πολιτική επιλογή ευθύνης και θάρρους που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε το σθένος να αναλάβει».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τρία δύσκολα χρόνια και τέσσερις αξιολογήσεις αλλά και την προσφυγική κρίση που ανέκυψε.

Σήμερα, μετά τις δυσκολίες και τα λάθη που μπορεί να έγιναν, δεν υπάρχει αμφιβολία σε κανέναν, ότι η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα. «Η αυγή του 2019 είναι η αυγή μιας νέας εποχής γιατί κόντρα στις Κασσάνδρες πετύχαμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια», τόνισε.

Ηρθαμε εμείς οι «ερασιτέχνες» πολιτικοί και καταφέραμε τους καλύτερους δυνατούς όρους για την οικονομία και την κοινωνία, συνέχισε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι η χώρα είναι εξασφαλισμένη ως το 2020 με το μαξιλάρι ρευστότητας. Και αυτό το πετύχαμε κρατώντας την κοινωνία όρθια.

Ειδική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στα κοινωνικά μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς:

-Με τις 100 δόσεις

-Την προστασία της πρώτης κατοικίας

-Το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

-Την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

-Το χτύπημα της μαύρης και αδήλωτης εργασίας

-Την αποκατάσταση των απολυμένων του δευτέρου μνημονίου

-Την στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ενίσχυση των υποδομών

-Την θεσμοθέτηση της καθολικής πρόσβασης των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία

-Τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια ασυδοσίας

-Τα κοινωνικά μερίσματα για τρία συνεχόμενα χρόνια που ξεπερνούν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ

-Την επιστροφή των αναδρομικών σε γιατρούς, πανεπιστημιακούς, ένστολους και δικαστικούς

-Την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Αλλά και τον καθημερινό αγώνα κόντρα στη διαπλοκή και τη διαφθορά που κατέτρωγε την ελληνική οικονομία αλλά και την αξιοπιστία των θεσμών από τα μέσα είπε ο πρωθυπουργός.

«Και θα μπορούσα να πολλαπλασιάσω τα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης που είχαν ένα και μοναδικό στόχο. Να κρατήσουν την κοινωνία όρθια ώστε να αποκαταστήσουν την  εμπιστοσύνη στη δυνατότητα της πολιτικής να επιλύει προβλήματα με γνώμονα τα συμφέροντα των πολλών» είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “έχουμε σήμερα καταφέρει να εξασφαλίσουμε πλήρως τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες μέχρι το 2020 με το ‘μαξιλάρι’ ρευστότητας του ESM αλλά και να επαναφέρουμε το επίπεδο των επιτοκίων δανεισμού στα προ κρίσης επίπεδα”. Είπε πως το σημαντικότερο είναι αυτό: “ όλα αυτά τα πετύχαμε με το λιγότερο δυνατό κόστος απέναντι στους πιο ευάλωτους, κρατώντας την κοινωνία όρθια”.

«Ο προϋπολογισμός που ψηφίσαμε προχώρησε σε δημοσιονομική επέκταση»

Ο προϋπολογισμός που ψηφίσαμε προχώρησε σε δημοσιονομική επέκταση, με περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας

“Λίγες μέρες πριν, σε τούτη εδώ την αίθουσα, ψηφίστηκε πανηγυρικά ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

“Ένας προϋπολογισμός”, πρόσθεσε, “που μετά από μια δεκαετία συρρίκνωσης και περικοπών προχώρησε σε δημοσιονομική επέκταση, με περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Αναφέρθηκε επ’ αυτού στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 30% για τις μικρές περιουσίες, την πρόβλεψη για 7.000 περισσότερες προσλήψεις για να στηριχτεί η ειδική αγωγή και το πρόγραμμα “ Βοήθεια στο σπίτι”, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες και την πρόβλεψη -για πρώτη φορά- στεγαστικού επιδόματος για εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. “Και φυσικά την κατάργηση της αχρείαστης περικοπής των συντάξεων για το 2019 και προέβλεψε αυξήσεις για πρώτη φορά για τις συντάξεις, όχι μειώσεις”, όπως τόνισε.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε πως την κατάργηση της περικοπής των συντάξεων “την πετύχαμε έχοντας απέναντι μας την εμμονή του ΔΝΤ και φυσικά τη δική σας θλιβερή στάση. Μια στάση που θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο πολιτικού αριβισμού και αναξιοπρέπειας. Από τα παρακάλια στο Βερολίνο για να κρατήσει σκληρή στάση η καγκελάριος Μέρκελ, μέχρι τις υποδείξεις στον επίτροπο Μοσκοβισί”.

“Η Ελλάδα του 2019 είναι μια άλλη χώρα, από τη σκιά του εαυτού της που παραλάβαμε το 2015, μετά την πενταετή καταστροφή που προκαλέσατε. Είναι μια χώρα που σταθεροποιημένη, με αναβαθμισμένο ρόλο στην διεθνή κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή μας”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι είναι μια χώρα η οποία αφήνει πίσω της οριστικά την κοινωνική ερήμωση της καταστροφικής πενταετίας από το 2010 έως τον Γενάρη του 2015 και που βαδίζει με αξιοπρέπεια στο δρόμο της επούλωσης των πληγών, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότητας και δικαιοσύνης.

“Αυτός δεν είναι ένας εύκολος δρόμος. Αλλά έχουμε κάνει ήδη τα πρώτα βήματα. Μαζί με την κοινωνία και τον ελληνικό λαό”, είπε.

«Ό,τι πετύχαμε, τα πετύχαμε από κοινού με τους ΑΝΕΛ»

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως όλα αυτά, έγιναν από μια κυβέρνηση δυο κομμάτων με εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, από “μια κυβέρνηση που τόσο λοιδορήθηκε και από τους πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και από τα φερέφωνα του παλιού καθεστώτος”.

“Από μια κυβέρνηση που σε κάθε στροφή όλοι με πάθος επιθυμούσαν να τη ρίξουν στα βράχια, εκείνοι που μέσα στο παλιό σύστημα εξουσίας απολάμβαναν δόξα και υλικά αγαθά και που από το 2015 και μετά άρχισαν να αισθάνονται οργισμένοι και αμήχανοι που πλέον έχασαν την κότα με τα χρυσά αυγά”, τόνισε.

Όλα αυτά, συνέχισε ο πρωθυπουργός, “τα πετύχαμε από κοινού με το κόμμα των ΑΝΕΛ, με το οποίο που ήταν και είναι γνωστές οι μεγάλες ιδεολογικές διαφορές”. Είπε ότι αναγνωρίζει όμως ότι συνέβαλε αυτό το κόμμα καθοριστικά σε αυτή την προσπάθεια” και πως “αυτή τη συνεργασία, έντιμη και ειλικρινή, με τόσο διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές, ιστορικές διαδρομές και παραδόσεις, εγώ θα τιμώ και θα σέβομαι πάντοτε”.

Πρόσθεσε ότι “όμως έμελλε οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές να παράξουν κάποια στιγμή τα αποτελέσματά τους. Δεν ήταν αναπόφευκτο αλλά έτσι έγινε”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το αστάθμητο της αλλαγής ηγεσίας στη γειτονική μας χώρα και η ήττα “του εθνικιστή Γκρούεφσκι”, δημιούργησε πριν από ενάμιση χρόνο μια συνθήκη που αποτελούσε μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους γείτονες μας, για να επιλυθεί μια ιστορική, πολιτική και διπλωματική εκκρεμότητα πολλών δεκαετιών. Η συνείδησή μου και το πατριωτικό μου καθήκον, μου επέβαλλαν να αξιοποιήσω αυτή την ιστορική ευκαιρία”, τόνισε.

Γεννηματά: Είστε κυβέρνηση μειοψηφίας – Δεν σας εμπιστευόμαστε

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

“Καταλαβαίνω ότι στην κατάσταση που βρίσκεστε, από τα μαλλιά σας πιάνεστε αλλά, δεν θα τα καταφέρετε. Για άλλη μία φορά ο κ. Πρωθυπουργός, αφού έκανε το θέατρο που ήθελε να κάνει με τη βοήθεια του προέδρου της Βουλής, αποχώρησε από την αίθουσα. Υπάρχουν όρια στην γελοιοποίηση; Προφανώς όχι κ. Τσίπρα. Γελοιοποιήστε γιατί μετά από όσα έγιναν την Κυριακή, έπρεπε να έχετε προκηρύξει εκλογές. Μόνο οι εκλογές δίνουν απάντηση, ένα τέλος σε αυτό που ζούμε στον τόπο, κλείνουν τα στόματα για τις συναλλαγές” είπε η κ. Γεννηματά.

“Εσείς δεν θέλετε να μιλήσει ο ελληνικός λαός γιατί φοβάστε πάρα πολύ το τι θα βγει από αυτή την κάλπη. Δείξατε για δεύτερη φορά τον μεγάλο σας φόβο” πρόσθεσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα, η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε την κυβέρνηση ”κουρελού”. «Προσπαθήσατε να παρομοιάσετε την κυβέρνηση Παπαδήμου με μία κυβέρνηση κουρελού. Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εθνικού σκοπού με συμφωνία τριών κομμάτων. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το έργο που παίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή και την Ελλάδα. Δεν παίζετε δημοκρατικά κ. Τσίπρα, ούτε έντιμα ούτε καθαρά. Και η πατρίδα δεν ανέχεται άλλο αυτή τη φαρσοκωμωδία που έχετε σκηνοθετήσει μαζί με τον κ. Καμμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον νέο υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι «είναι ντροπή σας να κρύβεστε πίσω από το ήθος αυτού του ανθρώπου και της προσφοράς του στο στράτευμα. Ήταν δική σας επιλογή και έπρεπε να υπερασπιστείτε τη δική σας επιλογή. Αν υπάρχει σοβαρό εθνικό ζήτημα που απαιτούσε αυτή την επιλογή, να έρθετε και να ενημερώστε το ελληνικό κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό».

«Τυπικά και μόνο διαλύθηκε ο συνεταιρισμός σας με τον Καμμένο, ένας συνεταιρισμός που έχει κάνει μεγάλη ζημιά σε αυτόν τον τόπο. Η παραίτηση του κ. Καμμένου μετά από τόσες απειλές και προαναγγελίες, υλοποιήθηκε στον ποιο βολικό για τον κ. Τσίπρα χρόνο και με τον πιο ωφέλιμο για τον κ. Τσίπρα τρόπο. Μελετημένη δουλειά, τα μιλήσανε , τα συμφωνήσανε. Ένας γάμος από έρωτα για την εξουσία, τελειώνει όπως πρέπει σε ένα γάμο συμφέροντος. Ο ευγνώμων Πρωθυπουργός στέκεται στο κατώφλι του Μαξίμου και αποχαιρετά τον ηρωικό στρατηλάτη», πρόσθεσε.

Όπως υποστήριξε η κ. Γεννηματά, «η δεδηλωμένη προκύπτει από τη βούληση του λαού και όχι από τα παζάρια μεταγραφής. Δεν σας εμπιστευόμαστε κ. Τσίπρα, καμία εμπιστοσύνη να διαχειριστείτε τα εθνικά θέματα. Θέλατε να είστε ο βολικός , ο πρόθυμος , ο χρήσιμος στις απαιτήσεις των εταίρων. Τρέχετε πολύ γρήγορα στον κατήγορο, είστε μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Το μοναδικό σας κατόρθωμα που διεθνώς αναγνωρίζεται είναι η λέξη ”κωλοτούμπα”. Μία είναι η λύση, φύγετε τώρα. Η καταδίκη των πολιτών στις εκλογές που έρχονται θα είναι αμείλικτη και για τους δύο».

Μιχαλολιάκος: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφωνούν στην εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών

Επίθεση τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για χοντροειδή προπαγάνδα σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, αποδεχόμενοι μία σύμβαση που είναι εθνικά επιζήμια για τη χώρα.

«Η Χρυσή Αυγή δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος στη συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για κυβερνητική πλειοψηφία «Φρανκεστάιν», σημειώνοντας ότι μόνο το κόμμα του είναι κατά της παραχώρησης του ονόματος «Μακεδονία».

«Φτάσαμε στο περίφημο διαζύγιο του κ. Καμμένου και θα έχετε 144 βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, μία βουλευτή που προέρχεται από την Ένωση Κεντρώων, τρεις από τους ΑΝΕΛ, έναν από το Ποτάμι και μία βουλευτή από τη ΝΔ. Μιλάμε για κυβερνητική πλειοψηφία Φρανκενστάιν, έναν πολιτικό πολτό ετερόκλητο» τόνισε.

«Να θυμίσω στη ΝΔ ότι δικό της τέκνο είναι ο κ. Καμμένος, η κ. Παπακώστα. Εσείς καθιερώσατε τον “καριερισμό” στη πολιτική και ανερυθρίαστα ο καθένας πηγαίνει όπου θέλει» επισήμανε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

«Η συμφωνία είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και είναι η σταγόνα που ξεχείλισε την οργή του λαού. Παραβιάζει τη λαϊκή κυριαρχία και το εθνικό μας Σύνταγμα. Μόνο η Χρυσή Αυγή είναι ξεκάθαρα κατά της συμφωνίας» κατέληξε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Κουτσούμπας: Ο λαός να καταψηφίσει την κυβέρνηση

«Το κρίσιμο είναι ο ίδιος ο λαός να καταψηφίσει αυτή την κυβέρνηση και μέσα από τους καθημερινούς αγώνες και στις επικείμενες εκλογές», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλή σήμερα και αύριο Τετάρτη.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που θέλει να συνεχίσει την ίδια βάρβαρη πολιτική, ως συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σημείωσε ότι έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, του Τραμπ, της Μέρκελ και άλλων δυναστών του λαού μας.

Ανέφερε ότι η συζήτηση στη Βουλή είναι η κατάληξη των παζαριών των προηγούμενων ημερών, ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. Πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή βολεύει και τους δυο, τον Αλ. Τσίπρα για να διασώσει την κυβέρνησή του και τον Π. Καμμένο για να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ και ο Π. Καμμένος όχι μόνο έβαλαν πλάτη, αλλά πρωτοστάστησαν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής, μνημονιακής πολιτικής.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «συμφωνία-καταπέλτη» και σημείωσε ότι είναι μια βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, που υπηρέτησαν οι Τσίπρας – Καμμένος, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντο στρατόπεδο, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη. Σχολιάζοντας τα περί ηγετικού ρόλου της χώρας που ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως πρόκειται για τον ηγετικό ρόλο στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ, που θέτουν σε κινδύνους τον ελληνικό λαό. Ανέφερε ακόμα ότι η συμφωνία των Πρεσπών ενισχύσει στα Βαλκάνια το δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ, που αιματοκύλισε λαούς και άλλαξε σύνορα στην περιοχή. Επιπλέον, όπως είπε, η συμφωνία δεν βάζει τέλος στους αλυτρωτισμούς, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για μελλοντική αξιοποίηση από τους ιμπεριαλιστές.

Σχολιάζοντας τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού περί προόδου, έκανε λόγο για δήθεν προοδευτικές συμμαχίες που εφαρμόζουν αντιλαϊκές πολιτικές, που δεν μπορούν να αντιπαλέψουν το φασισμό, τον οποίο τροφοδοτούν. Σημείωσε ότι, πρόοδος δεν είναι η αναπαλαίωση ενός φθαρμένου πολιτικού συστήματος, αντίθετα πρόοδος είναι να είσαι ικανός να αξιοποιήσεις τις δυσκολίες, την αστάθεια του βάρβαρου συστήματος για να ανακόπτεις μαζί με το λαό τα αντιλαϊκά μέτρα, πρόοδος είναι η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Θεοδωράκης προς Δανέλλη: Αυτό που κάνεις είναι η κατάντια της πολιτικής – Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης

«Εμείς ΔΕΝ σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Θα επιμείνουμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη αλλαγή, να γράψουμε νέες σελίδες και όχι να αντιγράψουμε τις χειρότερες παλιές» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση, γιατί απέτυχε στα περισσότερα SOS κεφάλαια της χώρας: – Το κόμμα συνεχίζει να αλωνίζει στη δημόσια διοίκηση. Οι θεσμοί της δικαιοσύνης και των Ανεξάρτητων Αρχών, πλήττονται από παρεμβάσεις. Η παιδεία ζει κάτω από την μπότα των ιδεοληψιών. Η ασφάλεια στις γειτονιές είναι κενό γράμμα ή μάλλον κενό… τμήμα» είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως: «Το Ποτάμι παραμένει στην αντιπολίτευση και δεν μετατρέπεται ξαφνικά σε συμπολίτευση. Δεν συγχωνεύεται με κανέναν. Δεν κάνει τα ρεπό του Καμμένου. Δεν επιβραβεύει τα λάθη τόσων ετών».

Αναφερόμενος στα φαινόμενα των τελευταίων ημερών μίλησε για «κατάντια». «Έτσι πολιτεύονται τα παλιά κόμματα. Η κατάντια να συγκροτούνται πλειοψηφίες από βουλευτές που δεν έχουν την έγκριση του λαού βαραίνει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού κοινοβουλίου. Και ο κ.Τσίπρας το τερμάτισε» είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε, πως «με αυτή την ηθική, η χώρα δεν μπορεί να πάει πουθενά. Οι μεταγραφές, Δευτέρα αλλού – Τρίτη εδώ, δεν επιτρέπονται ούτε στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς την Κυριακή στο Πρωτάθλημα να παίζεις σε μία ομάδα και την Τετάρτη στο κύπελλο να παίζεις σε μια άλλη. Στη Βουλή όμως γίνεται! Τέσσερα χρόνια πολεμάς τον αμοραλισμό και τον λαϊκισμό και όταν έρχεται η ώρα του απολογισμού δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης» είπε. Και κατέληξε σχετικά λέγοντας: «Στη δική μας ηθική δεν πρέπει να επιτρέπεται σε έναν βουλευτή να αλλάζει κοινοβουλευτική ομάδα διάρκεια μιας θητείας».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Σπύρο Δανέλλη, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Κύριε Δανέλλη, αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος! Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, μπορεί να υπάρχει ένστικτο, μπορεί να υπάρχει απερισκεψία. Στο λάθος, όμως, υπάρχει σκέψη, υπάρχει μελέτη, υπάρχει υπολογισμός» είπε και πρόσθεσε: «Όλους αυτούς τους εθελοντές που μετέχουν στα όργανα, στα συνέδρια τους ρώτησες;»

Τόνισε δε πως η απόφασή του «να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής, είναι η κατάντια της πολιτικής».

Στην ερώτηση που του απευθύνουν εάν «εξαγοράσθηκε ο βουλευτής σας» ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Δεν εξαγοράσθηκε. Ούτε λεφτά παζάρεψε – ούτε καρέκλα. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Αλλά αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος του. Σε μια συνεχή έξαρση εγωισμού, έβαζε κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα πάνω από όλα το δικό του ΘΕΛΩ. Η δική του εκτίμηση. Η δική του άποψη. Η δική του ιδέα, ήταν ανώτερες από τις εκτιμήσεις, τις απόψεις, τις ιδέες όλων των άλλων» κατέληξε.

«Θα μου πει ίσως κάποιος: «Καλά όλα αυτά. Αλλά τι σχέση έχουν με την ψήφο εμπιστοσύνης»; αναρωτήθηκε. «Έχουν! Το τι βουλευτές έχουμε. Τι κόμματα έχουμε. Τι Βουλή έχουμε. Και τελικά τι κυβέρνηση έχουμε είναι το θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει αυτές τις δύο μέρες. Γιατί ο Δανέλλης δεν είναι ο μόνος. Είναι και ο Φωτήλας και ο Μπαργιώτας και ο Αχμέτ και η Μάρκου και ο Θεοχάρης. Αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που έφυγαν από το Ποτάμι και όχι σε όλους όσοι άλλαξαν κόμματα. Αλήθεια; Τι σύμπτωση και αυτή! Όλοι πηγαίνουν σε μεγαλύτερα κόμματα και δεν βρίσκεται ένας -Ένας!- να πει «η συνείδηση μου με οδηγεί να εγκαταλείψω το μεγάλο μου κόμμα και να πάω σε ένα μικρότερο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Λεβέντης προς Μεγαλοοικονόμου: Ντροπή σου, είσαι αχάριστη

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Βασίλη Λεβέντη και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

“Αυτή η κυβέρνηση τους «151» τους υπολογίζει και με μια βουλευτή που εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων, με λίστα. Την προσμετρά στη δύναμή της και μου είχε πει ο κ. Τσίπρας στην κατ’ ιδίαν συνάντησή μας όταν είχε φύγει ο βουλευτής Καρράς “σου παίρνουν τους βουλευτές και δεν είναι ωραίο” . Πάνω σε αυτό το μη ωραίο κ. Τσίπρα βασίζεις την εμπιστοσύνη” είπε ο κ. Λεβέντης προκαλώντας την παρέμβαση της κ. Μεγαλοοικονόμου.

“Ντροπή σου, μην μιλάτε. Εσείς θα τιμωρηθείτε όταν έρθει η ώρα από τον λαό. Ο Τσίπρας δίνει εξετάσεις ηθικής, για τον Τσίπρα ομιλώ όχι για εσάς” της απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε υψηλούς τόνους.

Η βουλευτής συνέχιζε να φωνάζει από τα έδρανα με αποτέλεσμα ο κ. Λεβέντης να πει: “Στον ΣΥΡΙΖΑ σας έκαναν αντιπρόεδρο; Άσε μας, ντροπή σου. Αχαριστία! Να χαίρεστε την 151η βουλευτής σας”

“Με χαίρονται” του απάντησε εκείνη με τον κ Λεβέντη να σχολιάζει: “Σας χαίρονται δεν αμφιβάλλω”.

“Να σταματήσει να ασχολείται με εμένα και να σκεφτεί τα λάθη του” του απάντησε παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here