ΕΛΛΑΔΑ – Eurovision 2019: «Το τραγούδι θα μας κάνει να λικνιζόμαστε και να είμαστε υπερήφανοι»!


Η δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) έχει ανάψει στο φουλ τις μηχανές της για την επιλογή της συμμετοχής στην 64η Eurovision. Έτσι, μετά τη σύσταση της καλλιτεχνικής επιτροπής και την πρόταση στην Katerine Duska, έρχονται στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για το ύφος του τραγουδιού.

Η κ. Κουφοπούλου, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, σε επικοινωνία της με τον OGAE Greece, δήλωσε σχετικά με το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής:

Είναι φιλοδοξία μας το τραγούδι που θα πάει στο Τελ Αβίβ να μας κάνει υπερήφανους και να λικνίζονται στην αρένα.

Σε ερώτησή μας για το πότε αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις για τον εκπρόσωπο της Ελλάδας, μας απάντησε:

Κάντε λίγη υπομονή. Ανακοινώσεις θα γίνουν αφού ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Όπως αναφέρει, επίσης, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Έθνος», το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει, θα μας κάνει υπερήφανους. Συγκεκριμένα, ύστερα από επικοινωνία του δημοσιογράφου Άγγελου Γεραιουδάκη με την κ. Κουφοπούλου δήλωσε:

Θα είναι ένα τραγούδι που θα μας κάνει να λικνιζόμαστε και ταυτόχρονα θα μας κάνει περήφανους ως χώρα.

Σχετικά με το πώς θα αποφασισθεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ, η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ ανέφερε:

Για την τελική επιλογή υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές. Ο καλλιτέχνης θα πρέπει να είναι έμπειρος και να μπορεί να σταθεί σε μία διεθνή σκηνή. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που και εμείς επιθυμούμε να κατέβουμε με κάποιον, ο οποίος θα έχει τα συγκεκριμένα στοιχεία. Επίσης, θέλουμε να μας αρέσει!

Ως προς την προθεσμία υποβολής κατάθεσης της συμμετοχής, η κ. Κουφοπούλου ξεκαθάρισε:

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φετινών τραγουδιών είναι η 11η Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο meeting της EBU στο Τελ Αβίβ. Τότε θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι με όλες τις λεπτομέρειες της συμμετοχής. Μέχρι τότε δεν μας δεσμεύει κάτι. Για παράδειγμα, η Σουηδία ανακοινώνει τη συμμετοχή της τρεις μέρες πριν. Συνεπώς δεν έχουμε καθυστερήσει στο deadline μας.

Η κ. Κουφοπούλου γνωρίζει τι εστί Eurovision, αφού επισήμανε με νόημα:

Η Eurovision είναι ένα τεράστιο σχολείο. Είναι ένα διεθνές project με πάρα πολύ υψηλά standard. Οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε! Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό το project, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο. Ο κόσμος θέλουμε να ξέρει πως όλο αυτό γίνεται με πολύ κέφι. Πιστεύουμε πως θα σας το μεταδώσουμε.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν, η κ. Κουφοπούλου υπογράμμισε:

Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση καθώς είναι θέμα επιθυμίας και γούστου. Θα ενοχληθώ με τα κακοπροαίρετα σχόλια.

Τέλος, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, το κόστος της συμμετοχής θα αναληφθεί από την ΕΡΤ κατά ένα μεγάλο μέρος, χωρίς να αποκλείεται επιμερισμός και με τη δισκογραφική εταιρεία του καλλιτέχνη που θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: ΕΡΤ, Facebook/Maria Koufopoulou] Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ