Η απάντηση μιας δασκάλας στους γονείς μαθητών που αναρωτιούνται γιατί οι δάσκαλοι απεργούν


Προς τους γονείς των μαθητών που αναρωτιούνται γιατί οι δάσκαλοί τους απεργούν αυτές τις μέρες, αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων…

Αγαπητέ γονέα,

αυτές τις μέρες πρόκειται να ψηφιστεί ένα νέο και πολύ άδικο σύστημα με το οποίο θα γίνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών και οι διορισμοί στα σχολεία από εδώ και πέρα. Το σύστημα αυτό είναι απαράδεκτο για όλους εμάς που εδώ και πολλά χρόνια δουλεύουμε με συμβάσεις, διότι υποτιμά και περιορίζει την συνολική προϋπηρεσία μας (η οποία αποτελεί κομμάτι της ζωής μας).

Απαξιώνει τις γνώσεις και τα επαγγελματικά δικαιώματα που μας δίνει ήδη το πτυχίο μας. Μας εξαναγκάζει να πληρώσουμε για επιπλέον ακαδημαϊκά προσόντα προκειμένου να καταφέρουμε να εργαστούμε. Με το νέο αυτό σύστημα το δημόσιο σχολείο θα γίνει ένας χώρος ανασφάλειας και ανταγωνισμού.

Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί αντί να είμαστε εστιασμένοι στο απαιτητικό έργο μας για τα παιδιά σας και να επιμορφωνόμαστε από τις υπηρεσίες και τους συμβούλους μας ώστε να εξελισσόμαστε ισότιμα και σταθερά (έχουν και αυτόν τον ρόλο), από εδώ και πέρα θα πρέπει να ψάχνουμε και να αγοράζουμε συνεχώς νέα ακαδημαϊκά προσόντα, ανώτερα ή περισσότερα από αυτά των συναδέλφων μας, για να είμαστε σε θέση να δουλέψουμε και την επόμενη σχολική χρονιά.

Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να ξέρω ότι κατανοείτε τη θέση μας και είστε με το μέρος μας, γιατί όπως καταλαβαίνετε, αν αφήσουμε να περάσει αυτό το σύστημα, η εκπαίδευση των παιδιών σας θα χειροτερεύσει αισθητά…

Το κείμενο αποτελεί τροποποιημένη μορφή του αρχικού που συνέγραψε η δασκάλα Ειδικής Αγωγής, Ξένια Σαββοπούλου


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ