Εκπαίδευση ώρα μηδέν! Ο αγώνας συνεχίζεται (vid, pics)


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης κρίνεται υψίστης σημασίας η αναφορά στα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες πέντε μέρες.

Η κυβέρνηση με τη γνωστοποίηση του τελευταίου νομοσχεδίου όχι απλά απαξιώνει το βασικό πτυχίο χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών, που υπηρέτησαν μέχρι και 17 χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά σε ορισμένους κλάδους βάζει «ταφόπλακα» τοποθετώντας όλους σε μια αέναη διαμάχη απόκτησης προσόντων.

Την Παρασκευή στις 11/01/2019 κηρύχθηκε πανελλαδική απεργία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Υπήρξε κάλεσμα των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας για πορεία. Ήταν η μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή συγκέντρωση εκπαιδευτικών και με μια πορεία, από τα Προπύλαια έως τη Βουλή, που θύμιζε εποχές Γ. Αρσένη. Αιτήματά μας…;

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟϔΠΗΡΕΣΙΑ

Η πορεία κατέληξε στη Βασιλίσσης Σοφίας με κατεύθυνση προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και έληξε έπειτα από της ρίψη χημικών από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Εν συνεχεία, τα σωματεία προκήρυξαν νέα απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14/01/2019. Η συγκέντρωση της Αθήνας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχής, καθώς οι παρευρισκόμενοι ανέρχονταν σε χιλιάδες άτομα. Αξίζει να σημειωθεί πως και στις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα κατέφθασαν στην Αθήνα προς υποστήριξη του συλλαλητηρίου από δεκάδες περιφέρειες της Ελλάδας, ενώ δράσεις οργανώθηκαν από εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Μάλιστα, στην πορεία της Δευτέρας συμμετείχαν κι άλλα σωματεία εργαζομένων!

Αυτή τη στιγμή η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών τελεί υπό κατάληψη από εκπαιδευτικούς και τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση για τις δράσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν. Ο απώτερος σκοπός είναι να μην περάσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Στόχος να οδηγηθούμε σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, καθώς αυτό είναι που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και τα παιδιά!

Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και έχει ήδη αρχίσει να κλιμακώνεται!

Τα συνδικάτα κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17/01/2019, κατά την οποία πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο. ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΣ;

Ιουλία Τζαμπάζη
αναπληρώτρια εκπαιδευτικός


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ