Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: 30 υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες


Σε έναν κόσμο ίσων ευκαιριών, η αριστεία και οι φιλοδοξίες των νέων δεν πρέπει να έχουν όρια… Και το υπεύθυνο επιχειρείν οφείλει να συνεισφέρει σε αυτό. Με αυτή την αλήθεια στη φιλοσοφία της, πορεύεται η COSMOTE για πολλά χρόνια αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο και ιδιαιτέρως κοντά στις νεότερες γενιές. Αυτές που ανοίγουν τα φτερά τους και ονειρεύονται το μέλλον.

Γι’ αυτές ακριβώς τις γενιές η εταιρεία προσφέρει το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Πρόκειται για 30 υποτροφίες αξίας από 15.000€ έως 25.000€, οι οποίες απευθύνονται σε πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Στο φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών, εκτός από τα κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια, περιλαμβάνονται και ειδικοί όροι για πρωτοετείς φοιτητές που οι οικογένειές τους έχουν πληγεί από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 6/10

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο https://www.cosmote-scholarships.gr/  έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023.  Tο Πρόγραμμα περιλαμβάνει 30 υποτροφίες: 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Σημειώνεται ότι το ποσό της υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης ανέρχεται σε 15.000, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750. Για την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», το ποσό ανέρχεται σε 25.000. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop, αλλά και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και COSMOTE TV για 1 χρόνο.

22 χρόνια υποτροφίες συνολικής αξίας άνω των 7,5 εκατ. ευρώ

Ύστερα από 22 χρόνια προσφοράς, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE έχει διαθέσει περισσότερα από €7,5 εκατ. για να βοηθήσει 784 φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Παλαιότεροι υπότροφοι της COSMOTE,  έχουν πει σχετικά με τις υποτροφίες:

«Η υποτροφία που έλαβα και τα τέσσερα χρόνια των σπουδών μου ήταν μια επιβεβαίωση ότι μπορώ να πετυχαίνω τους στόχους που θέτω στην ζωή μου. Αποτέλεσε, λοιπόν, την ώθηση για να συνεχίζω, παρά τις δυσκολίες που κατά καιρούς προέκυπταν.»

«Η υποτροφία COSMOTE λειτούργησε σαν ένα «Συμβόλαιο Πίστης» προς εμένα, άνθρωποι που δεν με γνώριζαν πίστεψαν σε εμένα και με στήριξαν δίνοντας μου τη δυνατότητα να αφοσιωθώ στις σπουδές μου και έτσι να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας αργότερα!»

Για την COSMOTE, η στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μαζί με την Κλιματική Ουδετερότητα, την Κυκλική Οικονομία σε όλη την Αλυσίδα Αξίας, τη Συμπερίληψη, και τις Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία και την Ψηφιακή Κοινωνία για όλους, αποτελούν τους πυλώνες της αντίληψής της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος του Προγράμματος Υποτροφιών είναι η εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και νέων στην εκπαίδευση, αλλά και στην ψηφιακή κοινωνία, μέσω δωρεάν τηλεπικοινωνιακών παροχών και τεχνολογικού εξοπλισμού. Γιατί, ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ