Αρκάς: Το στοχευμένο σκίτσο για την γκάφα Κασσελάκη

Αρκάς: Επικρατεί αναβρασμός στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και εσωτερικά όλοι τρώγονται σαν τα σκυλιά ενώ η γκάφα λόγω έλλειψης γνώσεων του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τη δήλωση για τα Κατεχόμενα πολιτικά θα του στοιχήσει άσχετα αν επιχείρησε ο ίδιος να τα μπαλώσει. Άλλωστε, ακόμη και η Κύπρος αγανάκτησε από τη δήλωσή του και την μετέπειτα ανακατασκευή της.

Στην ομογένεια στις ΗΠΑ τα  νέα παιδιά, στην ηλικία του Κασσελάκη, εξέφρασαν τη μεγάλη τους απογοήτευση. Και μάλιστα νεαροί δεύτερης και τρίτης γενιάς, ενώ ο Κασσελάκης είναι πρώτης γενιάς», τόνισε ο Μιχάλης Ιγνατίου θέλοντας να σχολιάσει την γκάφα ολκής του.

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε γλωσσικό ολίσθημα, αναφορικά με την επικίνδυνη δήλωση που έκανε για τα Κατεχόμενα, ενώ τοποθετήθηκε και για όσους απαιτούν δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα είναι πως το φαινόμενο Κασσελάκη θα μας απασχολήσει για καιρό ενώ είναι τουλάχιστον επικίνδυνο το γεγονός πως ο πατέρας του βγαίνει και κάνει δηλώσεις, ο ίδιος φωτογραφίζεται σε πιο προσωπικές του στιγμές, εμφανίστηκε ο σύντροφός του, η ανύπαρκτη γιαγιά κλπ.

Τα ΜΜΕ φαίνεται να «ψοφάνε» για δηλώσεις του και ό,τι τον αφορά οπότε το επόμενο που λείπει είναι ένα αποκλειστικό με τη γάτα ή τον σκύλο του ή τι τρώει για πρωινό.

Πρόκειται για μια φούσκα ή μέσω αυτού του ανθρώπου επειδή ο Τσίπρας απέτυχε παταγωδώς παίρνει την εκδίκησή του;

Ποιος είναι ο σκιτσογράφος Αρκάς

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι μισογυνικά και “χοντροφοβικά”. Τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

Αρκάς: ΜΜΕ & αρθρογράφοι έχουν εστιάσει στις πολιτικές του πεποιθήσεις

Ο ίδιος ο Αρκάς, καθώς και ΜΜΕ και αρθρογράφοι, χαρακτήρισαν τις επικρίσεις απόπειρα λογοκρισίας, ενώ υποστήριξαν ότι η σάτιρα του Αρκά στοχεύει το φαινόμενο της πολιτικής ορθότητας, επειδή το θεωρεί επικίνδυνο και ικανό να απειλήσει κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.

Λόγω της αλλαγής του περιεχομένου και των πολιτικών μηνυμάτων των έργων του ανά τα χρόνια καθώς και της ανωνυμίας του ορισμένοι εικάζουν πως ο αυθεντικός Αρκάς έχει πεθάνει και πλέον τα υποτιθέμενα έργα του δημιουργούνται από τρίτους.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ