ΓΕΑ: Αυτός είναι ο λόγος που τα Mirage πέταξαν πάνω από το Πεντάγωνο

ΓΕΑ | Mirage | Ειδήσεις: Με μια ανακοίνωσε που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (16/01/2019) το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) δίνει εξηγήσεις αναφορικά με την πτήση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Mirage 2000-5 πάνω από το κτήριο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου από τον Πάνο Καμμένο στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Όπως αναφέρει το ΓΕΑ, «η πτήση των αεροσκαφών Μ2000-5 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, εντάχθηκε ως επιμέρους αντικείμενο σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική αποστολή, των αεροσκαφών και στο πλαίσιο του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της 331 Μοίρας».

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη πτήση προκάλεσε έντονη διαμάχη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη να αφήνει αιχμές για το κόστος της πράξης αυτής.

«Από πότε σηκώνονται μαχητικά για να αποδώσουν τιμές στους υπουργούς;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Μην μου κουνάτε λοιπόν εμένα το δάχτυλο κ. Τσίπρα και απαντήστε μας πόσο στοίχισαν οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το πεντάγωνο για την τελετή παράδοσης – παραλαβής».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here