Καιρός: Στο «πόδι» ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κρήτης – Πού εντοπίζονται προβλήματα


Σε πλήρη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των δύσκολων καιρικών συνθηκών βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτη.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης (15/1), αγροτικοί και περιφερειακοί δρόμοι του ορεινού κυρίως όγκου των νομών Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου έκλεισαν από τη χιονόπτωση, που ξεκίνησε στις 4:00 τα ξημερώματα. Μηχανήματα εκχιονισμού ξεκίνησαν από νωρίς τις προσπάθειες να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί σε συνεργασία με ιδιωτικά συνεργεία, αλλά και εθελοντές.

Η Περιφέρεια ζητάει από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Στο Δήμο Ηρακλείου, με απόφαση του αντιδημάρχου Παιδείας, Γιώργου Βλαχάκη, τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα σε αρκετές περιοχές, ενώ κλειστά παρέμειναν και τα σχολεία στο νομό Ρεθύμνου, εκτός από τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Ρεθύμνης στην πόλη.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου τα προβλήματα παραμένουν σοβαρά, καθώς, μεταξύ άλλων, υπήρξε έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα να σημειωθούν καταστροφές σε καλλιέργειες που πλημμύρισαν.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ