Παγκόσμια συμμαχία Ford & VW


Ford και Volkswagen ανακοίνωσαν κι επίσημα τη συνεργασία τους, η οποία είναι παγκόσμια και αναμένεται να αξιοποιήσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της κάθε μια εταιρείας ξεχωριστά, προς όφελος του αγοραστικού κοινού.

Αυτό που τόνισαν οι δυο CEO, (Herbert Diess της Volkswagen και Jim Hackett της Ford), είναι πως η εν λόγω συμφωνία δεν περιλαμβάνει ανταλλαγή μετοχών μεταξύ των δυο εταιρειών. Αμφότερες ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν στους τομείς των επαγγελματικών και των μικρών pickups, ενώ παράλληλα διερευνούν την δυνατότητα από κοινού ανάπτυξης των αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων, ώστε να εξοικονομηθεί σεβαστός όγκος χρημάτων στην εξέλιξη τους.

Η Ford αναμένεται να κατασκευάσει μικρά pickups, αλλά και μεγάλα επαγγελματικά και για τις δύο εταιρείες, με την παραγωγή τους να ξεκινάει το 2022. Το μεσαίο pickup θα βασίζεται στο Ranger της Ford και το μεγάλο φορτηγό θα βασίζεται στο Ford Transit Custom. Από την άλλη η Volkswagen θα κατασκευάσει ένα φορτηγάκι πόλης και για τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, με τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα να αναμένονται να έρθουν το 2023. Γενικότερα όμως η συγκεκριμένη συνεργασία θα φέρει μείωση δαπανών πολλών δισεκατομμυρίων, από τα στάδια έρευνας κι εξέλιξης νέων οχημάτων, τόσο επαγγελματικών, όσο και ηλεκτρικών κι αυτόνομων.

Όπως διαπιστώνετε αλλάζει κατά πολύ ο χάρτης των κατασκευαστών!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ