Ξεπέρασε τον Παλαιοκώστα: Ο Νο1 Έλληνας καταζητούμενος που έκανε την απάτη του αιώνα


Τα θύματά του δεν ενδιαφέρονται για το αν θα συλληφθεί ή όχι. Τους αρκεί να πληρώσει με… ξύλο

Βασίλης Παλαιοκώστας. Για πολλούς, ο μεγαλύτερος master της απάτης για τα ελληνικά δεδομένα. Για τους πραγματικούς γνώστες, όμως, δεν είναι παρά ο Έλληνας που φιγουράρει 2ος στη λίστα με τους πιο έξυπνους απατεώνες που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος.

Η πρωτιά, βλέπεις, ανήκει σε άλλον. Σε έναν άνθρωπο που βουτήχτηκε για τα καλά στην παρανομία προκαλώντας στις Αρχές πονοκέφαλο με τα δεκάδες πρόσωπά του και τους εξαπατημένους πολίτες που έσπευσαν να καταγγείλουν τη δράση του.

Και το όνομα αυτού, Γιάννης ή Γιώργος Πλατρίτης. Γνωστός και ως George Andrieu John. Αν δεν έχεις ακουστά το όνομα αυτό, θα πρέπει να νιώθεις ιδιαιτέρως τυχερός…

Τον έβρισκες συνήθως σε Ίλιον, Πετρούπολη, Γιάννενα αλλά και Κολωνάκι.

Η απάτη του αιώνα

Τι θα έλεγες αν πλήρωνες 5.000 ευρώ για μια Aston Martin την οποία μόλις έσπευδες να παραλάβεις από τις αποθήκες του πρώην ΟΔΔΥ, διαπίστωνες ότι δεν ήταν παρά η απόδειξη της ανοησίας σου; Αυτή ακριβώς ήταν η βασική «μπίζνα» του Πλατρίτη. Μπίζνα που του απέφερε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, η οποία δεν περιοριζόταν, σαφώς, στα αυτοκίνητα – φαντάσματα.

Στην περίπτωσή του, το μενού είχε λίγο απ’ όλα: Ακριβά αμάξια, δίτροχα, σκάφη αναψυχής, κινητά τηλέφωνα, ακόμα και τρόφιμα και ποτά. Όλα με ένα βασικό κοινό χαρακτηριστικό: Ήταν ανύπαρκτα!

Εις βάρος του δαιμόνιου αυτού -40χρονου σήμερα- «επιχειρηματία» εκκρεμούν 48 (!) διωκτικά έγγραφα από δικαστικές Αρχές των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Ο εντοπισμός του, όμως, είναι αδύνατος. Και φρόντισε ο ίδιος γι’ αυτό ακολουθώντας την πεπατημένη οδό… Ποτέ και σε κανέναν δεν παρουσιάστηκε με την αληθινή του ταυτότητα.

Ξεπέρασε τον Παλαιοκώστα: Ο Νο1 Έλληνας καταζητούμενος που έκανε την απάτη του αιώνα

Πότε δήλωνε λογιστής γνωστού εφοπλιστή και πότε ανιψιός ιδιοκτήτη αεροπορικής εταιρείας. Πότε ενοικίαζε σκάφη αναψυχής και ακριβά αυτοκίνητα στέλνοντας πλαστά εμβάσματα από τη Lloyds και πότε παρουσιαζόταν ως«ανεξάρτητος συνεργάτης» του ΟΔΔΥ που απλά έβρισκε πολυτελή οχήματα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οι απάτες του; Μέχρι σήμερα δεν έχουν τέλος

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία εμφανίζονται σε βάρος του, ωστόσο οι Αρχές θεωρούν δεδομένο πως ο ίδιος ζει στο εξωτερικό αλλάζοντας συνεχώς χώρες και… αυτοκίνητα. Μέχρι πριν μερικά χρόνια πότε θα τον έβλεπες με μια μπλε Ferrari και πότε με μια κίτρινη Lamborghini Gallardo.

Ξεπέρασε τον Παλαιοκώστα: Ο Νο1 Έλληνας καταζητούμενος που έκανε την απάτη του αιώνα

Παρά το γεγονός ότι έχει πλέον αναγκαστεί να σταματήσει να προκαλεί τόσο, δεν το έριξε στη ζωή των μικροαστών. Το χρήμα, άλλωστε, δεν κρύβεται. Και στην περίπτωσή του, ρέει άφθονο.

«Ας πληρώσει με ξύλο!»

Ο άνθρωπος αυτό δεν πιάνεται φίλος. Ο λόγος; Δεν κάνει διακρίσεις σε ό,τι αφορά στην απάτη. Βάσει μαρτυριών, δεν δίστασε να φάει χρήματα ακόμα και από τον καλύτερό του φίλο, ο οποίος θεώρησε ότι στον ίδιο θα φερόταν διαφορετικά. Το πώς αντέδρασε όταν συνειδητοποίησε ότι το 20 μέτρων και 120.000 δολαρίων σκάφος που του πούλησε ο κολλητός του δεν υπήρχε, πολλοί θα ήθελαν να το γνωρίζουν…

Θαρρείς πως το παράκανε; Κι όμως, έκανε και πολύ χειρότερα και μάλιστα στους λάθος ανθρώπους που δεν φημίζονται ούτε για την υπομονή ούτε γι τη ντομπροσύνη τους.

Για κακή του τύχη, ανάμεσα στα θύματά του φιγουράρουν και μερικά «κακά παιδιά» που είναι έτοιμα να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να μην αφήσουν τη Δικαιοσύνη να αποφασίσει για την τύχη του μεγαλοαπατεώνα.

«Δεν είναι απαραίτητο να συλληφθεί για να τιμωρηθεί. Μπορεί και να πληρώσει και με ξύλο!», ακούγεται στον κόσμο της νύχτας -και όχι μόνο- κάθε φορά που κάποιος αναφέρει ένα από τα πολλά ονόματά του. Κάπως έτσι, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Παλαιοκώστα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, παίρνοντας μαζί του όσο χρήμα είχε κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια, από το 2006 συγκεκριμένα, όταν ξεκίνησε να «δαγκώνει» τα ανυποψίαστα θύματά του.

Ξεπέρασε τον Παλαιοκώστα: Ο Νο1 Έλληνας καταζητούμενος που έκανε την απάτη του αιώνα

Τα ίχνη του αγνοούνται

Τόσα χρόνια μετά, τα ίχνη του Γιάννη ή Γιώργου Πλατρίτη εξακολουθούν να αγνοούνται. Η οικογένειά του εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα όσον φορά στο πού βρίσκεται ο most wanted Έλληνας απατεώνας.

Ακόμα και όταν υπάρχει κάποια μικρή ένδειξη παρουσίας του σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, εκείνος καταφέρνει να ξεγλιστρήσει ξανά και να εξαφανίσει κάθε ίχνος.

Ή είσαι «μυαλό» ή δεν είσαι…

Αλήθεια, εξακολουθείτε να πιστεύετε πως ο Παλαιοκώστας διατηρεί τα πρωτεία στον -σχεδόν επιστημονικό- κλάδο της ατέρμονης εξαπάτησης;


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ