Αγωνία για το δίχρονο παιδί που έπεσε σε πηγάδι 100 μέτρων – Σκάβουν πυρετωδώς αλλά δεν το βρίσκουν (vids)

Οι διασώστες θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο επιπλέον ημέρες για να φθάσουν στο 2χρονο αγοράκι που έχει παγιδευτεί σε ένα βαθύ πηγάδι στη νότια Ισπανία από την Κυριακή, σύμφωνα με την ενημέρωση διασώστη που ειδικεύεται στις επιχειρήσεις διάσωσης σε ορυχεία.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν χάνουν την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να βρουν το αγοράκι ζωντανό. Οι διασώστες σκάβουν αυτή τη στιγμή τούνελ, προκειμένου να φθάσουν στον μικρό Χουλέν, ο οποίος έπεσε στο πηγάδι διαμέτρου μόλις 25 εκατοστών και βάθους 100 μέτρων, πριν λίγες ημέρες.

«Το σημαντικότερο εδώ είναι να καταφέρουμε να φθάσουμε κοντά στο παιδί. Είτε οριζοντίως είτε καθέτως, ώστε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για να προσεγγίσουμε το σημείο όπου βρίσκεται το αγοράκι αυτή τη στιγμή» εξήγησε ο μηχανικός μεταλλείων Χουάν Εσκομπάρ σε δημοσιογράφους από το σημείο των επιχειρήσεων, στο Τοταλάν, στη Μάλαγα σήμερα 17 Ιανοαυρίου.

«Όλο αυτό είναι πολύ περίπλοκο (για να το ολοκληρώσουμε) σε λιγότερο από δύο ημέρες» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν θα σταματήσουμε εωσότου να σώσουμε το παιδί. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να το ανασύρουμε ζωντανό» διαβεβαίωσε κυβερνητική αξιωματούχος στη Μάλαγα, η Μαρία Γκάμεθ, τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρουν ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι γονείς του Χουλέν έχουν ζήσει άλλη μια αντίστοιχης σοβαρότητας οικογενειακή τραγωδία το 2017, όταν ο τρίχρονος γιος τους πέθανε ξαφνικά, ενώ περπατούσε σε μια παραλία σε κοντινή απόσταση από το Τοταλάν.

Οι κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν χθες Τετάρτη σε μια αγρυπνία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Πολλοί κρατούταν πλακάτ με το σύνθημα «Όλη η Ισπανία είναι στο πλευρό σας».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ