ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκε ο φόνος του 35χρονου Πακιστανού – Τί αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση


ΕΛ.ΑΣ.: «Στραγγαλισμός δια βρόχου – Ανθρωποκτονία». Αυτό αναφέρεται ως αιτία θανάτου στην ιατροδικαστική έκθεση, για τον 35χρονο από το Πακιστάν, η δολοφονία του  οποίου εξιχνιάστηκε από το τμήμα έγκλημα κατά ζωής και προσωπικής ελευθερίας, έπειτα από 7 περίπου μήνες .

Όπως αναφέρεται και στη σχετική δικογραφία, η σορός του «έφερε ίχνη στραγγαλισμού με βρόχο, ενώ στο λαιμό του παρατηρήθηκαν δύο εντυπώματα (αύλακες). Επίσης, παρατηρήθηκαν εκδορές και αμυχές στην αριστερή πλευρά της ρινός και θλαστικό τραύμα στο δεξιό φρύδι, ενώ ανευρέθησαν εκχυμώσεις στα χέρια του πτώματος».

Επιπλέον, σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση τοξικολογικής εξέτασης, στο αίμα του διαπιστώθηκε η παρουσία προϊόντων μεταβολισμού κάνναβης «Κανναβιδοειδή».

ΕΛ.ΑΣ.: – Δολοφονία Πακιστανού: Συνελήφθησαν 5 δράστες, αναζητείται ακόμα ένας

Όπως έγινε γνωστό, δράστες είναι 6 αλλοδαποί, επίσης από το Πακιστάν εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 5 και αναζητείται ακόμα ένας.

Το θύμα είχε εντοπιστεί μέρα μεσημέρι, στις 13:30 περίπου, στις 22-3-2023, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης επί της Λεωφόρου Περιφερειακής Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα, η σορός του ήταν δίπλα από το οδόστρωμα, σε ύπτια στάση με ρούχα, χωρίς παπούτσια μέσα σε σεντόνι και σκεπασμένη με πάπλωμα.

Δίπλα από τα πόδια του θύματος υπήρχε το σακίδιο πλάτης και μέσα σε αυτό βρίσκονταν διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφά του.

Ωστόσο, κατά την αυτοψία δεν είχε βρεθεί το κινητό του τηλέφωνο, ενώ η ταυτοποίησή του είχε πραγματοποιηθεί μέσω δακτυλοσκόπησης.

Πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση δολοφονίας του 35χρονου Πακιστανού από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι έμπειροι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, από την πρώτη στιγμή αναζήτησαν και κατέσχεσαν οπτικό υλικό καμερών ασφαλείας, τόσο στην περιοχή όπου βρέθηκε η σορός του 35χρονου, όσο και στις οδούς προσέγγισης και διαφυγής από το εν λόγω σημείο, καθώς επίσης και στην περιοχή όπου βρισκόταν το σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων εκεί όπου φιλοξενούνταν ο 35χρονος, με στόχο να εντοπιστούν τα δρομολόγια που ακολούθησαν οι δράστες.

Με αυτόν τον τρόπο διαπιστώθηκε η κίνηση δύο αυτοκινήτων ενός GOLF και ενός OPEL τα οπαία προέκυψε ότι ανήκαν σε δυο εκ των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία τα δυο αυτά αυτοκίνητα καταγράφηκαν να κινούνται κοντά στο σπίτι που έμενε το θύμα στο Περιστέρι,  με επιβαίνοντες τουλάχιστον 5 άτομα και εν συνεχεία κοντά του χώρου στον οποίο βρέθηκε η σορός του, πριν την τελευταία ενεργοποίηση της κεραίας του κινητού 35χρονου.

Στην ίδια πολυκατοικία έμενε ακόμα ένας εκ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα ο κάτοχος του ενός εκ των δυο οχημάτων, μαζί με τη σύντροφο του.

Ο ίδιος κατά την αρχική του εξέταση από τους αστυνομικούς φέρεται να είχε υποπέσει σε αντιφάσεις όσον αφορά τις κινήσεις του κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε ο 35χρονος.

Τα τελευταία σημεία ζωής του θύματος

Σε άλλο σημείο της επίμαχης δικογραφίας αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς, από την μέχρι τώρα διενεργηθείσα προανάκριση, ο ακριβής χρόνος της δολοφονίας, ωστόσο, σημειώνεται ότι τα τελευταία σημεία ζωής του θύματος παρατηρούνται την 19:49 ́ ώρα της 21-03- 2023, ενώ η τηλεφωνική σύνδεση του θύματος παρουσιάζει δραστηριότητα για τελευταία φορά την 21:11 ́ ώρα της ιδίας, κάνοντας χρήση δεδομένων GPRS και ενεργοποιώντας κεραία που εξυπηρετεί το σημείο όπου βρίσκεται η οικία του. Έκτοτε δεν ενεργοποίησε άλλη κεραία τηλεφωνίας και θεωρείται σφόδρα πιθανό η συσκευή να απενεργοποιήθηκε. Από την παρατήρηση του οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας πλησίον της οικίας του θύματος, δεν καταγράφηκε κίνηση του θύματος μετά την τελευταία ενεργοποίηση του κινητού του, την 21:11 ́ ώρα (21-3-2023). Αξιολογώντας τα αυτοψιακά και προανακριτικά ευρήματα, εκτιμήθηκε εξαρχής ότι η ανθρωποκτονία δεν τελέσθηκε στο σημείο ανεύρεσης του, αλλά στην περιοχή του Περιστερίου όπου βρίσκεται η οικία του και καταγράφηκαν τα τελευταία σημεία ζωής του (ενεργοποίηση κεραίας τηλεφωνίας)».

Οι συλληφθέντες λένε πως ο 35χρονος αυτοκτόνησε

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες στις απολογίες τους  αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στη μεταφορά της σορού  από την περιοχή του Περιστερίου στην περιοχή του Ασπροπύργου, παραθέτοντας στοιχεία που συνάδουν με τα ευρήματα της προανάκρισης που διενεργήθηκε, όμως αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας , ισχυριζόμενοι ότι ο 35χρονος αυτοκτόνησε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ