Παγκόσμια θλίψη στον κόσμο του κρασιού και της γαστρονομίας από την απώλεια του Gerard Basset


Ο Gerard Francis Claude Basset, ένας από τους κορυφαίους επαγγελματίες κρασιού στον κόσμο, απεβίωσε σε ηλικία μόλις 62 ετών, χθες το πρωί περιβαλλόμενος από την οικογένειά του. Έδωσε μια γενναία μάχη κατά του καρκίνου του οισοφάγου από το 2017.

Ο Gerard είναι ο πρώτος και παραμένει ο μοναδικός που απέκτησε τους βασανιστικά δύσκολους τίτλους του Master of Wine (1998) ταυτόχρονα με τον τίτλο του Master Sommelier (1989) και MBA Wine Business και MSc από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου. Η κορυφαία δόξα της καριέρας του ήρθε τον Απρίλιο του 2010 όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sommelier, ενισχύοντας την εξαιρετική κυριαρχία του στον κλάδο. Αυτό αυξήθηκε περαιτέρω με την απονομή του OBE στις τιμές των γενέθλιων της Βασίλισσας το 2011 για τις υπηρεσίες φιλοξενίας.

Ο Gerard, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία, εκπαιδεύτηκε αρχικά ως σεφ, αλλά ξεκίνησε μια καριέρα ως sommelier όταν μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο στη δεκαετία του 1980. Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν το τεράστιο ταλέντο του έρθει στο προσκήνιο του εμπορίου κρασιού με την απόκτηση του τίτλου για τον καλύτερο Sommelier της Χρονιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, του καλύτερος Διεθνούς Sommelier για τα γαλλικά κρασιά (1992) και του καλύτερου Sommelier της Ευρώπης (1996) σε γρήγορη διαδοχή.

Παράλληλα, ήταν ενεργός σε μια αναπτυσσόμενη επιχειρησιακή αυτοκρατορία, συμπεριλαμβανομένου του Wine Hotel, του οποίου ήταν ιδρυτικός συνεργάτης, και του TerraVina.

Η σύζυγός του, η Νίνα, είπε: “Συντετριμμένοι πρέπει να αποχαιρετήσουμε τον Gerard για τελευταία φορά, αντλώντας δύναμη από το είδος των μηνυμάτων που έχουμε ήδη λάβει από τους πολλούς ανθρώπους των οποίων τη ζωή άγγιξε.. Έδωσε μια γενναία μάχη κατά του καρκίνου και είμαστε παρηγορημένοι που πέθανε στο σπίτι. Τόσο ο Romané όσο και εγώ είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την υποστήριξη των φίλων μας σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των πολλών στον κλάδο του κρασιού και της φιλοξενίας και για να μάθουμε ότι ο Gerard ήταν τόσο αγαπητός από εκείνους που τον γνώριζαν ».

Μια μικρή, ιδιωτική κηδεία θα πραγματοποιηθεί και αργότερα την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο ένα memorial service το οποίο θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ