DIA: Τα νέα οπλικά συστήματα της Κίνας αυξάνουν την επιθετικότητα…


Την άποψη ότι η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος της Κίνας και η συνεπαγόμενη ανάπτυξη νέων προηγμένων οπλικών συστημάτων ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο επιθετική Κίνα πρόθυμη να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία διατυπώνει η αμερικανική Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών την περίφημη DIA (Defense Intelligence Agency).

Σύμφωνα με την DIA η τεχνολογική ανάπτυξη της Κίνας τα τελευταία χρόνια επέτρεψε στην εγχώρια βιομηχανία πολιτική και στρατιωτική να αναπτύξουν μια σειρά νέων οπλικών συστημάτων τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι από τα πλέον σύγχρονα στον κόσμο. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια οπλικά συστήματα είναι τα πλέον κορυφαία στον κόσμο.

Το θαύμα αυτό πραγματοποιήθηκε χάρις στο νόμο περί ξένων επενδύσεων που ισχύει στην Κίνα σύμφωνα με τον οποίο μια εταιρεία που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στην ασιατική χώρα υποχρεούνται να κοινοποιήσει τα τεχνολογικά της μυστικά, επιτρέποντας ουσιαστικά της αξιοποίηση τους από την εγχώρια βιομηχανία.

Αποτέλεσμα αυτή της πολιτικής είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κίνας να είναι στα πρόθυρα ένταξης σε υπηρεσία μίας σειράς από τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα στον κόσμο τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αναπτύσσονται σε υπόγειες εγκαταστάσεις.

Με την τεχνολογική ωρίμανση των συστημάτων αυτών οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιτρέψουν στην πολιτική ηγεσία της χώρας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση ώστε να τολμήσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία κατά γειτονικών κρατών και πιο συγκεκριμένα κατά της Ταϊβάν.

Αυτή την περίοδο η κινεζική αμυντική βιομηχανία αναπτύσσει μια σειρά από μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη που ενσωματώνουν τεχνολογία stealth και μπορούν να επιτύχουν εντυπωσιακές επιχειρησιακές επιδόσεις. Τα αεροσκάφη αυτά θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα περίπου το 2025 θέτοντας κατά αυτό τον τρόπο ένα χρονικό ορόσημα για την εκδήλωση της κινεζικής επιθετικότητας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ