4 πράγματα που πρέπει να έχετε πάντα καθαρά στο σπίτι σας


Οι περισσότεροι λατρεύουμε την τάξη και την καθαριότητα στο χώρο μας. Ωστόσο, ίσως καμιά φόρα να μην καθαρίζουμε σωστά κάποια σημεία στο σπίτι μας ή να μην τους δίνουμε τη σημασία που απαιτείται. Υπάρχουν, λοιπόν, 4 πράγματα που καλό θα ήταν να τα έχετε πάντα τακτοποιημένα και καθαρά.

Καθαρίστε το ψυγείο σας
Η κουζίνα είναι ο χώρος που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς πρέπει να είναι πάντα καθαρός. Ξεκινήστε από το ψυγείο, που φιλοξενεί τα τρόφιμα. Ιδανικό θα ήταν να το αδειάζετε και να το καθαρίζετε μια φόρα την εβδομάδα. Για αρχή, πάρτε μια σακούλα σκουπιδιών και πετάξετε όσα φαγητά είναι χαλασμένα ή τα έχετε αφήσει πολύ καιρό στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλάξετε το ψυγείο σας από τις δυσάρεστες οσμές. Έπειτα, προσπαθήστε να ξεχωρίσετε τις τροφές και να τις ταξινομήσετε σε κατηγορίες προτού τις ξαναβάλετε μέσα. Σημαντικό είναι επίσης να καθαρίσετε τα ράφια του ψυγείου, πριν βάλετε πίσω τα τρόφιμα. Καθαρίστε τα προσεκτικά με μια πετσέτα ή ένα σφουγγαράκι.

Διατηρήστε καθαρές τις λευκές επιφάνειες και τα λευκά είδη
Οι λευκές επιφάνειες, αλλά και τα λευκά είδη, απαιτούν ξεχωριστή φροντίδα προκειμένου να διατηρήσουν το χρώμα τους. Όταν καθαρίζετε, π.χ. τους τοίχους επιλέγετε ήπια καθαριστικά, ή απλά βάλτε νερό, ώστε να μην τους φθείρετε. Τα λευκά σεντόνια σας, από την άλλη, είναι σημαντικό να μην τα στεγνώνετε σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς μπορεί να σας κιτρινίσουν.

Εξαφανίστε τους λεκέδες στα χαλιά
Οι λεκέδες στα χαλιά δεν χρειάζονται να σας πανικοβάλλουν. Μπορείτε να αφαιρέσετε τον λεκέ από κόκκινο κρασί χρησιμοποιώντας λευκό, ενώ το λευκό ξίδι καθαρίζει σχεδόν τα πάντα.

Καθαριότητα μπάνιου
Το μπάνιο είναι ο χώρος που πρέπει να είναι πάντα καθαρός, καθώς εδώ συγκεντρώνονται αρκετά μικρόβια. Καθαρίστε τους καθρέπτες σας με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας ένα πανί χωρίς χνούδια. Δοκιμάστε να καθαρίσετε τις βρύσες με baby oil και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι για τον καθαρισμό της μπανιέρα σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ