Απίστευτες λεπτομέρειες από την καθημερινή ζωή των λαών της αρχαιότητας


Απίστευτες λεπτομέρειες από την καθημερινή ζωή των λαών της αρχαιότητας καταγράφονται στο βιβλίο “Ήξερες ότι…”. Διαβάστε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες από την αρχαιότητα:

To 2000 π.Χ. οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα είδος προφυλακτικού, φτιαγμένο από μεμβράνη που έπαιρναν από κροκόδειλους. Το 62 π.Χ.ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι,πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε σαν παγωτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει.

Βρέθηκε μέλι στους τάφους των Αιγυπτίων Φαραώ, το οποίο δοκίμασαν οι αρχαιολόγοι και δήλωσαν ότι ήταν βρώσιμο. Επίσης, οι ιερείς στην Αρχαία Αίγυπτο ξύριζαν όλες τις τρίχες από το σώμα του, ακόμα και από τα βλέφαρα. Αντίθετα, στην αρχαία Ελλάδα, τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών βυθίζονταν σε ελαιόλαδο κατά τη γέννησή τους, για να παραμείνουν φαλακρά για όλη τους τη ζωή.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι Ιάπωνες είναι ο λαός με τους λιγότερους φαλακρούς.Οι ίδιοι πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στο ότι τρώνε πολλά φύκια. Έχουν απόλυτο δίκιο,γιατί τα φύκια περιέχουν πολύ ιώδιο, το οποίο και τονώνει τα μαλλιά.

Επιπλέον, τα αρχαία χρόνια οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια.Οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο,οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Το νερό που πίνουμε έχει ηλικία 3 δισεκατομμυρίων ετών. Σημειώνεται ότι το 50% του πληθυσμού της Γης δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

Βιβλιογραφία: Ήξερες ότι, ΤΑ ΝΕΑ, επιμέλεια Γιώργος Αλιπράντης

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ