Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – Δείτε τι περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου


Έφτασε η ώρα της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς πριν λίγη ώρα κατατέθηκε το σχετικό σχέδιο νόμου ώστε να περάσει τις επόμενες ημέρες από τις αρμόδιες επιτροπές του Κοινοβουλίου.

 

Στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου Νόμου με τίτλο «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845 (1993, τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών» αναφέρονται συνοπτικά τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας.

Υποστηρίζεται μεταξύ άλλων πως η Συμφωνία των Πρεσπών τερματίζει τη διαφορά μεταξύ Ελλάδας – ΠΓΔΜ και ότι αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στην εθνική θέση, όπως διαμορφώθηκε μετά την Ενδιάμεση Συμφωνία, για λύση erga omnes με σύνθεση ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμοί και οριστικό τερματισμό κάθε αλυτρωτισμού.

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση (aitiologiki.pdf | 420.00 KB | application/pdf)Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο (nomosxedioprespes.pdf)
Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ