Διάψευση Επιτροπής Παρακολούθησης για ΑΕΚ και Μάκη Γκαγκάτση

Η ΕΠΟ δημοσίευσε ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, η οποία διαψεύδει τα όσα γράφτηκαν σχετικά με την πιθανή τιμωρία της ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ματς με τον Άγιαξ.

Παράλληλα, η Επιτροπή διαψεύδει και το δημοσίευμα για τη “στήριξη” από πλευράς FIFA – UEFA του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της Superleague αντί του Βαγγέλη Μπαταγιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ένα δημοσίευμα έκανε λόγο για ενδεχόμενη τιμωρία της ΑΕΚ με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι ένα άλλο υποστήριζε ότι η FIFA με την UEFA στηρίζουν την επιλογή του Μάκη Γκαγκάτση για τη θέση του προέδρου της Superleague.Η ανακοίνωση

“Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFΑ μέσω αυτού του δελτίου τύπου επιθυμεί να εκφράσει την ανησυχία της για ορισμένα άρθρα που εμφανίστηκαν στα ελληνικά ΜΜΕ μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα της κατάστασης και να είναι σε θέση να παρέχουν ολοκληρωμένες εκθέσεις στη FIFA και την UEFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης, υπεύθυνη για την παρακολούθηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας που έχει ορίσει η FIFA, έχουν επίσης το δικαίωμα να συναντούν τους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς φορείς.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Παρακολούθησης επιθυμεί να διευκρινίσει ότι:

– δεν έχει παράσχει, ούτε σχολιάσει καμία πληροφορία σχετικά με την πιθανή έκβαση των πειθαρχικών διαδικασιών, που διαχειρίζονται τα όργανα της UEFA για την άσκηση της Δικαιοσύνης, τα οποία είναι ανεξάρτητα όργανα.

– ποτέ δεν έχει παράσχει και ποτέ δεν θα παράσχει στήριξη σε υποψήφιο ή υποψήφιους για οποιαδήποτε θέση εντός των ελληνικών ποδοσφαιρικών φορέων, όπως στην περίπτωση που επικαλούνται πρόσφατα τα ελληνικά ΜΜΕ, για την προεδρία της Ελληνικής Superleague.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης καλεί τους υπεύθυνους για τις λανθασμένες διαρροές και τους ισχυρισμούς στα ελληνικά ΜΜΕ να αναλάβουν την ευθύνη για τις ενέργειές τους.

Σύμφωνα με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες της, η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεχίσει ανεμπόδιστα, μεταξύ άλλων, να παρακολουθεί τη συνολική κατάσταση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς και του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αναφέρει αναλόγως στην FIFA και την UEFA”.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ