Τσίπρας: Θα ηγηθούμε του προοδευτικού πόλου


Ευθύνη της μεγαλύτερη δύναμη του χώρου να πρωταγωνιστήσει στις διεργασίες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό

Με πολιτικές εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς συνδέει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας πως υπάρχει κρίση πολιτικής εκπροσώπησης στον προοδευτικό χώρο. Μιλώντας στην Αυγή της Κυριακής ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι «πατριωτικό καθήκον».

Πιο συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει «ιστορικό βήμα για τις δύο χώρες τη συμφωνία των Πρεσπών», και επιμένει ότι είναι «πατριωτικό καθήκον» η κύρωσή της.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει πως περιμένει πολιτικές εξελίξεις λόγω των αναταράξεων που επιφέρει στο πολιτικό σκηνικό η συμφωνία, σημειώνοντας πως οι Πρέσπες θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

«Στην Ελλάδα η περιπέτεια των Μνημονίων έχει προκαλέσει τεκτονικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα. Έτσι σε ένα τμήμα του προοδευτικού μεσαίου χώρου υπάρχει σήμερα κρίση πολιτικής εκπροσώπησης. Το βάρος της συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου πέφτει εκ των πραγμάτων στην μεγαλύτερη δύναμη, αλλά θέλουμε να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς ηγεμονισμούς. Επιδιώκουμε τον διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις πάνω σε κάποιους σταθερούς άξονες: την αντιπαράθεση με την ακροδεξιά, την δίκαιη ανάπτυξη, την ενίσχυση της εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων, την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, τις αναγκαίες τομές για την εμβάθυνση και την ενίσχυση της ποιότητας της δημοκρατίας και των θεσμών. Αυτές είναι οι βάσεις ενός σχεδίου που μπορεί να συσπειρώσει την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία της κοινωνίας» δηλώνει χαρακτηριστικά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ