Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιώργου και το νέο κλίμα στην κεντροαριστερά


Όπως πρώτο το Newsbomb.gr έχει αποκαλύψει ο Γιώργος Παπανδρέου παίζει ξεκάθαρα το ρόλο του δούρειου ίππου προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να διεμβολίσει το χώρο του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αποκλειστικά είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και παρά τις περί του αντιθέτου πιέσεις που είχε δεχτεί απ’ την Φώφη Γεννηματά έκανε τελικά την τοποθέτηση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παραχώρησε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών η οποία δημιούργησε νέες αναταράξεις στο χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ. και έφερε σε δύσκολη θέση τη Φώφη Γεννηματά η οποία είχε και έντονη λογομαχία με τον Παπανδρέου.

Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει νέες αναταράξεις στο ήδη κλυδωνιζόμενο –πολιτικά και δημοσκοπικά- ΚΙΝΑΛ και στο επόμενο διάστημα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις.

Πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι πρόκειται να υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ λόγω διαφωνιών με την κεντρική επιλογή της ηγεσίας του τόσο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και εξαιτίας της απόρριψης της πρότασης για τη δημιουργία ενός μετώπου της κεντροαριστεράς.

Η τοποθέτηση του Παπανδρέου οδήγησε και σε ενδοοικογενειακή κόντρα των Παπανδρέου, αφού μετά τη συνέντευξη ΓΑΠ, παρενέβη ο Νίκος Παπανδρέου και δήλωσε ότι είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει το «όνομα» της οικογένειας, αλλά και τις αρχές του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.

Πάντως και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του Γ. Παπανδρέου, έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τις μέρες των γιορτών υπήρξε τηλεφωνική μεταξύ τους επικοινωνία.

Επρόκειτο για μια κυρίως εθιμοτυπική επικοινωνία.

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο, ότι δημιούργησε ένα καλύτερο μεταξύ τους κλίμα, με αντανάκλαση στις διεργασίες που συντελούνται αυτή την περίοδο στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, ένα κλίμα που ως ένα βαθμό εμφανίστηκε και στην πρόσφατη κοινωνική σύναξη στο σπίτι του στενότερου συνεργάτη του Α. Παπανδρέου, του Αντ. Λιβάνη, για την οποία σας ενημερώσαμε έγκαιρα και πλήρως…

Για άλλη μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου εξελίσσεται σε «αγκάθι» για την κεντροαριστερά, αφού όλοι γνωρίζουν πως επιθυμεί μια θέση που να του επιτρέπει να «παραγοντίζει». Θυμίζουμε απλά για την Ιστορία, ότι ο κύριος Παπανδρέου σε παλαιότερες συναντήσεις που είχε με τον Τσίπρα, είχε ζητήσει τη θέση του Ευρωπαίου Επίτροπου που τώρα κατέχει ο Αβραμόπουλος…

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ