Οι Ελληνες αγοραστές Ι.Χ. «ανακαλύπτουν» πάλι τη βενζίνη

Η υστερία για πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. έλαβε τέλος και οι Ελληνες επέστρεψαν στην «παλιά αγάπη τους», δηλαδή τη βενζίνη, όπως επιβεβαιώνουν και τα σχετικά στοιχεία για το 2018.

Οι Ελληνες προτιμούν πλέον τη βενζίνη από το πετρέλαιο ως καύσιμο για το καινούριο Ι.Χ. τους. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, που αφορούν στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης το 2018 στη χώρα μας. Σε σύνολο λοιπόν 103.600 ταξινομήσεων, το 59,6% αφορούσε βενζινοκίνητα οχήματα, ενώ περίπου το 35,5% πετρελαιοκίνητα. Η βενζίνη βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ιδιωτών με 70,39%, όμως το ποσοστό της περιορίζεται σε 50,07% στις εταιρικές πωλήσεις. Το πετρέλαιο παραμένει πρώτη επιλογή με ποσοστό 46,69% στο εταιρικό leasing, ενώ το ποσοστό των ντιζελοκίνητων μοντέλων στην αγορά της λιανικής περιορίζεται σε 22,8%.

Το μερίδιο των υβριδικών μοντέλων ανήλθε πέρυσι σε 3,98%, τα ηλεκτρικά βρίσκονται ακόμη στα σπάργανα με μόλις 0,82%, ενώ σχεδόν μηδενικά είναι τα ποσοστά των καινούριων –εργοστασιακών- αυτοκινήτων φυσικού αερίου και υγραερίου με 0,08% και 0,01%. Για την αεριοκίνηση, θα πρέπει πάντως να διευκρινίσουμε ότι υπάρχει ένας σαφώς μεγαλύτερος αριθμός μοντέλων υγραερίου και φυσικού αερίου, που δεν αποτυπώνεται όμως στις ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ., αφού προέρχεται από μετατροπές ήδη κυκλοφορούντων οχημάτων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here