Η έκθεση «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ… μία εικόνα χίλιες λέξεις» στο μετρό του Συντάγματος

Η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Δεν λησμονώ …μία εικόνα χίλιες λέξεις».

Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2019, είναι βασισμένη στη περίοδο της Γερμανικής Κατοχής ενώ θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στην συμβολή των Συμμαχικών Δυνάμεων στους αγώνες του ελληνικού έθνους απέναντι στη ναζιστική Γερμανία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν στο κοινό φωτογραφικά ντοκουμέντα της εποχής και στιγμιότυπα που παρουσιάζουν την παρουσία των Συμμάχων στον ελλαδικό χώρο. Μέσα από τις εικόνες ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να έρθει αντιμέτωπος με μία ρεαλιστική απεικόνιση των κακουχιών και των δυσκολιών που βίωσε ο ελληνικός λαός εκείνη την περίοδο.

Το κοινό, θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα του ζωγράφου Βασίλη Προκόπου με τίτλο « Μάνες της Κατοχής».

Σκοπός της έκθεσης είναι να φωτίσει την σκοτεινή εκείνη περίοδο και να αποτίσει τον δέοντα φόρο τιμής στα θύματα των γερμανικών θηριωδιών, στους αφανείς ήρωες, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία.

Η Έκθεση διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2016. Έκτοτε έχει φιλοξενηθεί από Δήμους, Μουσεία, Σχολεία, Πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους εντός και εκτός Ελλάδος αφήνοντας τις θετικότερες των εντυπώσεων.

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας 09:00 – 20:00. Ευχαριστούμε πολύ τη ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. για την υποστήριξή της.

H έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ