Της Συμφωνίας… το κάγκελο: Ξεπουλάνε τη Μακεδονία παζαρεύοντας θέσεις στα ψηφοδέλτια


Πολιτικός «σεισμός» με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών – Ο Τσίπρας διαλύει τα μικρά κόμματα και τα «ορφανά» ψάχνουν στέγη – Γιατί ο Θεοχαρόπουλος ζήτησε να μιλήσει με τον Φλαμπουράρη – Πώς άρχισε το… φλερτ με τον Σταύρο – Ποιον εντάσσει στο ΚΙΝΑΛ η Φώφη – Ο ρόλος Ψαριανού στην κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής για το Σκοπιανό – Ισχυρό ενδεχόμενο για πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία

«Εμφυλιοπολεμικό» είναι πλέον το κλίμα στην πολιτική σκηνή της χώρας, μετά και την απόφαση που έλαβε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, να διαγράψει από το κόμμα τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει την Κεντροαριστερά «λαβωμένη», καθώς η διαδικασία της επικύρωσης της προωθούμενης συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό, έχει διχάσει τους δύο κύριους πόλους του ΚΙΝ.ΑΛ., το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, παρά το γεγονός ότι η ίδια η Φώφη Γεννηματά είχε αποσαφηνίσει εξαρχής τη στάση που θα έπρεπε να ακολουθήσουν τα συμβαλλόμενα μέρη και φυσικά είναι αρνητική.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr είναι αποκαλυπτικό, επιβεβαιώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να διαλύσει τα μικρά κόμματα και να πολώσει σε ακραίο βαθμό την πολιτική κατάσταση. Παράλληλα. η τακτική ορισμένων να παζαρεύουν τα εθνικά θέματα για μια θεσούλα στα ψηφοδέλτια, προσπαθώντας να διασωθούν πολιτικά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησε να συναντηθεί με τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φέρεται να ζήτησε από το ηγετικό στέλεχος της κυβέρνησης να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στην τρίτη θέση. «Εγώ θα στηρίξω τη Συμφωνία των Πρεσπών και το ίδιο θα κάνουν και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Θέλω όμως την Τρίτη θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ», φέρεται να διαμήνυσε ο κ. Θεοχαρόπουλος στο Μαξίμου.

Ο κ. Φλαμπουράρης ωστόσο αρνήθηκε, με τον κ. Θεοχαρόπουλο να αναζητά πολιτική σωτηρία χτυπώντας νέο πόρτα. Σε ποιον πήγε; Στον Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού βλέποντας την Κοινοβουλευτική του Ομάδα να διαλύεται, μιας και γνώριζε εδώ και μέρες ότι ο κ. Αμυράς θα παραιτηθεί, υποσχέθηκε στον κ. Θεοχαρόπουλο πως θα τον εντάξει στην Κ.Ο. του Ποταμιού. Για πόσο; Μέχρι να γίνει η… δουλειά με τη Συμφωνία των Πρεσπών…ακόμα και για λίγες ώρες!

Το αλισβερίσι λοιπόν, έχει ως εξής: Στόχος είναι να περάσει η Συμφωνία το σκόπελο της Επιτροπής στη Βουλή και να φτάσει άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Το Ποτάμι ωστόσο εκπροσωπείται από τον κ. Ψαριανό, ο οποίος είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό που επιδιώκεται λοιπόν είναι να εντάξουν τον κ. Θεοχαρόπουλο στο Ποτάμι και να πάρει τη θέση του Ψαριανού στην επιτροπή. Έτσι και το Ποτάμι θα διασωθεί στη Βουλή έχοντας πέντε ή και παραπάνω βουλευτές και η Συμφωνία θα περάσει από την επιτροπή αναίμακτα. Ωστόσο, ο κ. Ψαριανός δεν δείχνει διατεθειμένος να το επιτρέψει αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αποφασισμένος να φύγει από το Ποτάμι με το που μπει ο Θεοχαρόπουλος. Έτσι, πάλι το Ποτάμι θα μείνει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα και χωρίς εκπροσώπηση φυσικά στην επιτροπή Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα η κ. Γεννηματά αναζητά νέους συμμάχους για να ενισχύσει την Κοινοβουλευτική της δύναμη, με τον Στάθη Παναγούλη να είναι προ των πυλών της Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα, πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης η οποία πλέον δείχνει ετοιμόρροπη.

Ο Τσίπρας κρατιέται με νύχια και με δόντια με μόνο στόχο πλέον να περάσει την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών ικανοποιώντας τη βούληση των τοκογλύφων δανειστών, οι οποίοι μετά την οικονομική καταστροφή της χώρας μας θέλουν την πλήρη διάλυση του έθνους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ