Οι ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου μανιταριού

Πλούσιο σε ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Τα μανιτάρια αυτά περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά, β-γλυκάνες και αμινοξέα. Σύμφωνα με ερευνητές ένα από τα πιο ευεργετικά συστατικά του είναι οι πολυσακχαρίτες του, οι οποίοι είναι υδατοδιαλυτοί τύποι θρεπτικών ουσιών που απαντώνται σε τροφές με υδατάνθρακες που είναι γνωστό ότι έχουν αντικαρκινικές ικανότητες.

Οι πολυσακχαρίτες είναι ανοσοδιαμορφωτικές ουσίες, προστατεύουν το DNA και εμποδίζουν τις μεταλλάξεις των κυττάρων διατηρώντας τα κύτταρα υγιή. Σύμφωνα με μελέτες, ορισμένα ιαματικά μανιτάρια συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου επειδή οι πολυσακχαρίτες έχουν σημαντικά βιολογικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, νευροπροστατευτικών, ραδιοπροστατευτικών, αντιδιαβητικών και αντικαταθλιπτικών ιδιοτήτων.

Σύμφωνα με εργαστηριακές εξετάσεις τα τριτερπένια που βρίσκονται στα κόκκινα μανιτάρια μπορεί να έχουν ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου. Οι ενώσεις τριτερπενίου φαίνεται ότι αναστέλλουν τον σχηματισμό όγκων και τις μεταστάσεις. Οι β-γλυκάνες βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση του σχηματισμού καρκίνου, εμποδίζοντας την ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και αυξάνοντας τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σύμφωνα με μελέτες το μανιτάρι αυτό έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την καταπολέμηση του καρκίνου των μαστών, των ωοθηκών, του προστάτη, του ήπατος και των πνευμόνων σε μελέτες in-vitro, ενίοτε και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.

Η έρευνα σε ασθενείς με καρκίνο έχει δείξει ότι το μανιτάρι reishi ανακουφίζει από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και ενισχύει τις αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Βελτιώνει την ηπατική λειτουργία.

Το συκώτι είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση, βοηθά στην επεξεργασία, την αποθήκευση και την κυκλοφορία του αίματος και των θρεπτικών ουσιών.

Τα κόκκινα μανιτάρια αποτρέπουν ηπατικές νόσους, επιτρέποντας στο σώμα να αποβάλλει αποτελεσματικότερα τις τοξίνες και τα βακτηρίδια, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό και διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ενισχύει την υγεία της καρδιάς.

Τα τριτερπένια που βρίσκονται στο κόκκινο μανιτάρι καταπολεμούν την υπέρταση, μειώνουν τη χοληστερόλη, ενώ παράλληλα αποκαθιστούν την ορμονική ισορροπία. Η υπέρταση και η υψηλή χοληστερόλη ενδεχομένως να οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές, αλλά τα μανιτάρια Reishi βοηθούν στην αποκατάσταση των βέλτιστων ορμονικών επιπέδων για την ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος.

Εκτός των άλλων, το εκχύλισμα του κόκκινου μανιταριού μπορεί να βελτιώσει την υγεία του κυκλοφορικού, μειώνοντας τυχόν φλεγμονές που επιδεινώνουν καρδιακά προβλήματα και αποτρέπει τις φραγμένες αρτηρίες διατηρώντας τη χοληστερόλη υπό έλεγχο.

Εξισορροπεί τα επίπεδα των ορμονών.

Τα κόκκινα μανιτάρια βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει το στρες πιο αποτελεσματικά και ρυθμίζει τα επίπεδα ορμονών. Αν και η έρευνα περιορίζεται επί του παρόντος σε πειραματόζωα, μερικές μελέτες δείχνουν ότι το εκχύλισμα του κόκκινου μανιταριού ενδεχομένως να εξομαλύνει τα επίπεδα ορμονών με στόχο τη θεραπεία του καρκίνου.

Σύμφωνα με άλλες μελέτες μπορεί επίσης να προστατεύσει και να επηρεάσει θετικά το ενδοκρινικό σύστημα.

Σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου.

Το σάκχαρο μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως κόπωση, απώλεια βάρους και συχνοουρία. Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες τα κόκκινα μανιτάρια διαθέτουν αντιδιαβητικές ιδιότητες, διατηρώντας το σάκχαρο σε φυσιολογικά επίπεδα και βοηθούν σε μια ισορροπημένη λειτουργία της ινσουλίνης

Καταπολεμά τις αλλεργίες και το άσθμα

Ένα από τα δραστικά συστατικά των κόκκινων μανιταριών τα τριτερπένια, συμβάλλουν στην ανακούφιση από τις αλλεργίες, ή αντιδράσεις που σχετίζονται με το άσθμα και βελτιώνουν την ηπατική λειτουργία.

Προστατεύει από τις λοιμώξεις και τους ιούς

Τα κόκκινα μανιτάρια θεωρούνται φυσική αντιιική, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή ουσία χάρη στις δραστικές ενώσεις που περιέχουν.  Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, μειώνουν φλεγμονές, αντιμετωπίζουν μολύνσεις, καταπολεμούν την κόπωση και θεραπεία συμπτωμάτων και αιτιών των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, της ηπατίτιδας και ακόμη και του HIV / AIDS.

 

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ