Δανέλλης και Καμμένος στην Επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας τοποθετήθηκε με απόφαση του προέδρου της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης.

Η απόφαση να τοποθετηθεί ο Σπύρος Δανέλλης στην Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει στις 17:00 και θα συζητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, έγινε γνωστή το μεσημέρι της Δευτέρας (21/01) και προκάλεσε αντιδράσεις και αιχμηρά σχόλια στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.

Εκτός από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο διαγραφείς από το Ποτάμι και ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, τοποθετείται και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Όπως έγινε γνωστό, σε αυτή θα συμμετάσχει και ο μέχρι πρότινος υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποφάσισε να είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει το κόμμα του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας που συνεδριάζει στις 17:00 για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Καμμένος θα μετέχει στη συνεδρίαση σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Κατσίκη, σε εφαρμογή του άρθρου 35 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι:

  1. Tα μέλη των διαρκών επιτρoπών πoυ παραιτoύνται από αυτές αντικαθίστανται από άλλoυς βoυλευτές της ίδιας Koινoβoυλευτικής Oμάδας.
  2. Tα μέλη των διαρκών επιτρoπών πoυ απoυσιάζoυν ή κωλύoνται για oπoιoνδήπoτε λόγo να ασκήσoυν τα καθήκoντά τoυς αναπληρώνoνται από άλλoυς βoυλευτές της ίδιας Koινoβoυλευτικής Oμάδας.
  3. Tις αντικαταστάσεις και τις αναπληρώσεις των μελών των διαρκών επιτρoπών ενεργεί o πρόεδρoς της Boυλής με απoφάσεις πoυ εκδίδει ύστερα από πρόταση τoυ πρoέδρoυ της oικείας Koινoβoυλευτικής Oμάδας ή τoυ εξoυσιoδoτημένoυ αναπληρωτή τoυ».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ