Τουρκικός αχταρμάς: Εξαπολύουν μύδρους για τη δολοφονία Κασόγκι αυτοί που φέρουν την κύρια ευθύνη

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα 22 Ιανουαρίου ότι κάποιες χώρες της Δύσης επιχειρούν να συγκαλύψουν την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

 

 

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, συνεργάτης της Washington Post, και επικριτής του καθεστώτος του Ριάντ δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου από Σαουδάραβες πράκτορες, με την υπόθεση να προκαλεί διεθνή κατακραυγή και διπλωματικές διενέξεις.

«Παρατηρούμε πως εκείνοι, που μιλούν για ελευθερία της έκφρασης παγκοσμίως, συγκαλύπτουν αυτό το ζήτημα, όταν βλέπουν χρήματα», σημείωσε ο Τσαβούσογλου σε μια συνάντηση νεολαίας στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία ενήργησε σοφά στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι γνωρίζει καλά τις δυσκολίες για την διαλεύκανση του φόνου.

«Τώρα έχουμε κάνει προετοιμασίες για μια διεθνή έρευνα που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες. Θα λάβουμε τα απαραίτητα βήματα», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η Άγκυρα έχει επιδιώξει την έκδοση Σαουδαράβων υπηκόων που εμπλέκονται στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου μεν, παραβλέποντας δε, ότι ήταν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας που παρακολουθούσαν τι συνέβαινε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας και παρά το γεγονός ότι γνώριζαν, (βάσει των ηχητικών ντοκουμέντων που δόθηκαν στη δημοσιότητα), εντούτοις δεν έπραξαν τίποτα για να αποτρέψουν τη δολοφονία, αλλά ούτε και τη διαφυγή στο εξωτερικό των Σαουδαράβων πρακτόρων που την διέπραξαν.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here