Θρίαμβος για τον Τσιτσιπά: Νίκησε ξανά και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου πρωταθλήματος


Νέα τεράστια επιτυχία για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Κέρδισε τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα- Αγκούτ στον προημιτελικό του αυστραλιανού Open το οποίο διεξάγεται στη Μελβούρνη και βρίσκεται πια στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον αντίπαλό του με 3-1 σετ (7-5, 4-6, 6-4, 7-6). Φυσικά είναι η πρώτη φορά που Έλληνας τενίστας πετυχαίνει την πρόκριση στους «4» ενός τουρνουά γκραν σλαμ.

Το πρώτο σετ άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Στέφανο Τσιτσιπά αφού δέχτηκε μπρέικ από τον Μπαουτίστα- Αγκούτ ήδη από το πρώτο γκέιμ. Ο Έλληνας τενίστας πέτυχε και αυτός το πρώτο δικό του μπρέικ στο 8ο γκειμ ισοφαρίζοντας σε 4-4 και πήρε το σετ με με νέο μπρέικ κάνοντας το 7-5.

Στο δεύτερο σετ ο Ισπανός παίκτης έκανε μπρέικ σχετικά νωρίς, προηγούμενος με 2-1 και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του σετ, όπου επικράτησε με 6-4.

Όπως στο πρώτο σετ έτσι και στο τρίτο ο Τσιτσιπάς ανέτρεψε την κατάσταση. Βρέθηκε να χάνει με 4-2 έχοντας δεχτεί μπρέικ, ωστόσο κατόρθωσε να πάρει 4 συνεχόμενα γκέιμ έως το τελικό 6-4.

Στο τέταρτο σετ και οι δύο παίκτες διατήρησαν το σερβίς τους σε όλα τα γκειμ, με συνέπεια ο αγώνας να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος από την αρχή, προηγήθηκε με 3-0 και τελικά νίκησε με 7-2.

«Νιώθω ότι βρίσκομαι σε ένα παραμύθι, ζω το όνειρο» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά έπειτα από την πολύ μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς του Australian Open της Μελβούρνης

Πηγή: diaforetiko.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ