Όσκαρ 2019: «Σάρωσε» τα πάντα ο Λάνθιμος – Δέκα υποψηφιότητες για το «The Favourite»


Όσκαρ 2019: Ανακοινώθηκαν, το μεσημέρι της Τρίτης (22/01/2019), οι υποψηφιότητες για την 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Μεγάλος νικητής ο Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος σάρωσε, καθώς η ταινία του «The Favourite» έλαβε δέκα υποψηφιότητες.

«The Favourite»: Η ταινία

Η υπόθεση διαδραματίζεται στις αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους, σε μια εποχή όπου οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους.

Η εύθραυστη Βασίλισσα Άννα καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα Τσόρτσιλ κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει την υγεία της.

Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκεϊλ, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα.

Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες.

Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας.

Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της.

Δείτε το trailer:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ