Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πρόσκληση για Διαλόγους – Κινέζικη Πρωτοχρονιά


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σας προσκαλεί στην πρώτη εκδήλωση της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ για το 2019, αφιερωμένη στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά.

Την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο, το κόκκινο κυριαρχεί και το έτος του Σκύλου αναμένεται να διαδεχθεί η χρονιά του Χοίρου. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ συναντούν την Κίνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ξορκίζουν την κακοτοπιά, και, μακριά από τα δαιμόνια πνεύματα, γνωρίζουμε την κινέζικη κουλτούρα, τους συμβολισμούς και τις παραδόσεις της.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και εκπροσώπους του κινέζικου πολιτισμού στην Ελλάδα, με θέμα τις νοητές γέφυρες που συνδέουν την Κίνα με την Ελλάδα, σε επίπεδο ιστορίας, νοοτροπίας και παραδόσεων, παρά τη φαινομενικά μεγάλη απόστασή τους. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα παραδοσιακό εορταστικό πρόγραμμα που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, επίδειξη πολεμικών τεχνών, χορό με τον δράκο, το κατεξοχήν εμβληματικό μυθολογικό ζώο της Κίνας, και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι:

– Zhang Qiyue, Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα

– Ζu Lijun, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών

– Άγγελος Χανιώτης, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Institute for Advanced Study

Τη συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, 2019

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Έναρξη Εκδήλωσης: 17:30

Είσοδος Ελεύθερη

Απαιτείται προεγγραφή

Για εγγραφή, πατήστε εδώ.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ