Τα καλύτερα tips για να φροντίσεις τα πουλόβερ σου

Ένας από τους λόγους που οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουμε τον χειμώνα είναι πως από την στιγμή που ξεκινούν οι κρύες ημέρες μπορούμε να φορέσουμε τα αγαπημένα μας πουλόβερ.

Είναι άλλωστε ο καλύτερος τρόπος για να νιώθουμε ζεστές και για να δημιουργήσουμε stylish εμφανίσεις. Τα πουλόβερ χρειάζονται όμως ιδιαίτερη φροντίδα για να παραμείνουν σε μία καλή κατάσταση. Τι πρέπει να γνωρίζετε για να τα διατηρήσετε σαν την πρώτη μέρα που τα αγοράσατε;

Αυτά είναι τα 4 tips που πρέπει να γνωρίζετε

Αφαιρέστε προσεκτικά τα χνούδια

Από τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε τα χειμερινά μας πουλόβερ είναι αφενός η ζεστασιά που νιώθουμε κάθε φορά που τα φοράμε και αφετέρου τα χνούδια που γεμίζουν και μας ενοχλούν. Τα κακά νέα είναι πως όλα τα πουλόβερ γεμίζουν χνούδια χωρίς να φταίμε απαραίτητα εμείς, τα καλά νέα όμως είναι πως μπορούμε να καθαρίσουμε το πουλόβερ μας ώστε να μοιάζει με καινούριο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε το πουλόβερ σας τεντωμένο στο σημείο όπου υπάρχει το χνούδι και να το αφαιρέσετε με απαλές κινήσεις ή να το κόψετε με ένα ψαλίδι.

Προσέξτε τις κλωστές

Ένας από τους λόγους που επίσης μας δυσκολεύουν τα πουλόβερ είναι οι κλωστές που ξεφεύγουν. Μάλιστα αυτή είναι η αιτία που πολλές από εμάς έχουμε χαλάσει κάποια πουλόβερ όταν στην προσπάθεια μας να αφαιρέσουμε αυτές τις κλωστές καταλήγουμε να δημιουργούμε τρύπες στο αγαπημένο μας πουλόβερ. Για να μην σας συμβεί αυτό το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε την κλωστή που έχει ξεφύγει προς τα μέσα, ώστε να είναι σίγουρο πως δεν θα τραβηχτεί. Θα πρέπει όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές.

Κάθε πότε πρέπει να τα πλένετε;
Το πλύσιμο των πουλόβερ δεν είναι μία ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση, αφού τις περισσότερες φορές χρειάζεται να τα πλύνετε στο χέρι ώστε να μην χαλάσει η πλέξη και το ύφασμα. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και να ρίξετε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού, το οποίο όμως να είναι ελαφρύ και χωρίς πολύ έντονο άρωμα. Τοποθετήστε μέσα στη λεκάνη το πουλόβερ σας και αφήστε το για μερικά λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος βγάλτε το πουλόβερ σας και στραγγίστε το καλά στριφογυρίζοντας το μέχρι να φύγουν όλα τα νερά. Τα πουλόβερ από βαμβάκι, κασμίρ και μετάξι συνήθως πρέπει να πλένονται αφού τα έχετε φορέσει δύο ή τρεις φορές, ενώ τα μάλλινα πουλόβερ ή εκείνα από polyester χρειάζεται να πλυθούν αφού τα έχετε φορέσει πέντε φορές. Από όποιο υλικό και να είναι όμως το πουλόβερ σας πάντα θα πρέπει να θυμάστε να προσέχετε την ετικέτα και να διαβάζετε τις οδηγίες πλυσίματος. Ένα ακόμα πολύ χρήσιμο tip αν επιθυμείτε να πλένετε συνεχώς το πουλόβερ σας είναι να φοράτε ένα απλό t-shirt από κάτω.

Φυλάξτε τα με προσοχή
Ο Νο1 κανόνας για τα πουλόβερ είναι πως ποτέ δεν πρέπει να κρέμονται σε κρεμάστρες, καθώς κάνουν τσακίσεις, χάνουν το σχήμα τους και ξεχειλώνουν. Ο καλύτερος τρόπος για να τα φυλάξετε είναι να τα διπλώσετε προσεκτικά και να τα αποθηκεύσετε σε κάποιο ράφι ή συρτάρι της ντουλάπας σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here