Πόλεμος στο Ισραήλ- IDF: Εξοντώθηκε ο διοικητής του τάγματος «Σάτι» της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Oι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) σκότωσαν τον διοικητή του τάγματος «Σάτι» της Χαμάς, Κhaitam Khuwajari

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα εξολόθρευσε τον Κhaitam Khuwajari, διοικητή του τάγματος «Σάτι» της Χαμάς, o oποίος είχε ηγηθεί ενός τάγματος που συμμετείχε στις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ισχυρίζονται ότι ο Χοτζάρι είχε ηγηθεί ενός τάγματος που συμμετείχε στις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα υπό τη διοίκηση του Khuwajari, «τρομοκράτες της Χαμάς πραγματοποίησαν επιδρομές στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της εισβολής και της σφαγής στο νότιο Ισραήλ».

Ο Khuwajari ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια των δραστηριοτήτων της Χαμάς στο κύριο νοσοκομείο Aλ Σίφα της Γάζας και διέταξε τις μάχες κατά των δυνάμεων του Ισραηλινού Στρατού στον έναν παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Σάτι στη βόρεια Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός έβαλε στο στόχαστρο το νοσοκομείο Αλ Σίφα πριν από δύο εβδομάδες, υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς είχε κατασκευάσει ένα σημαντικό κέντρο διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο. Οι ΗΠΑ υποστήριξαν αυτούς τους ισχυρισμούς, τους οποίους η Χαμάς απέρριψε. Ξεχωριστά, ο IDF ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες την Κυριακή.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ