Πως θα λέγεται τελικά το νέο, μικρό SUV της Alfa Romeo


Οι φήμες για την ονομασία του πιο μικρού SUV της ιταλικής εταιρείας που θα λανσαριστεί μέσα στη νέα χρονιά υπάρχουν εδώ και καιρό.

Του Γιάννη Σκουφή

Εν αναμονή της παρουσίασης του νέου SUV η Alfa Romeo προχωρά σε διάφορα teasers που αναρτά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα από τα τελευταία είναι ένα σύντομο βίντεο με την εξής υποσημείωση: «Ίσως το ξέραμε από την αρχή».

Με αυτό τον τρόπο οι Ιταλοί επιβεβαιώνουν επίσημα αυτό που ήδη γνωρίζαμε εδώ και καιρό: Πως το νέο και πιο μικρό SUV της γκάμας τους θα ονομάζεται Brennero.

Μάλιστα, το βίντεο μας δείχνει μία εναλλαγή από γεωγραφικές συντεταγμένες, κάποιες από τις οποίες αντιστοιχούν στο Μουσείο Arese, στην πίστα Balocco και στο εμβληματικό πέρασμα Stelvio.

Ο τέταρτος συνδυασμός συντεταγμένων είναι αυτός του περάσματος Brenner.

Με μήκος περίπου 50 χιλιομέτρων σε υψόμετρο 1.500 μέτρων είναι μία από τις χαμηλότερες διαδρομές των Άλπεων και συνδέει το Sterzing της Ιταλίας με το Ίνσμπρουκ, της Αυστρίας.

Και όπως φαίνεται η Alfa Romeo, μετά τις Tonale και Stelvio, συνεχίζει την παράδοση να βαπτίζει τα νέα της μοντέλα με ονόματά από τα ορεινά περάσματα των Άλπεων.

Όσο για την Brennero να πούμε πως θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη των Fiat 600e και Jeep Avenger. Το ντεμπούτο της αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2024 με το ιταλικό SUV να προσφέρεται βασικά ως ηλεκτρικό.

Όπως τα Fiat κα Jeep, έτσι και η Brennero αναμένεται να έχει και συμβατική έκδοση με τρικύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης.

Η ουσία είναι πως η Brennero θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo, η οποία θα ξεκινήσει να παρουσιάζει στο εξής ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Το επόμενο θα είναι η πλήρως ηλεκτρική Giulia και αργότερα η Stelvio. Οι Ιταλοί έχουν στα σκαριά και ένα μεγάλο SUV με την ονομασία Castello.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ