Ρέντη: Αυτός είναι ο 18χρονος δράστης που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ένας 18χρονος (και όχι 25χρονος όπως αρχικά ανακοινώθηκε) ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν αυτός που το βράδυ της Πέμπτης έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα η οποία τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη

Ο 18χρονος ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες που μεταφέρθηκαν στο Αλλοδαπών φέρεται να έχει περιγράψει στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πώς πήρε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο, πώς την πέταξε και πώς αυτή αφού χτύπησε στο έδαφος χτύπησε τον αστυνομικό τον οποίο είδε να γονατίζει.



Ο νεαρός έχει υποστηρίξει ότι υπήρχε η πληροφορία για επίθεση σε βάρος αστυνομικών το βράδυ της Πέμπτης και ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την έδωσε ένα άτομο με full face που ήταν και αυτό που του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει.

Ο 18χρονος φέρεται, επίσης, να έχει πει ότι όταν είδε τον αστυνομικό να γονατίζει, γύρισε την πλάτη του και άρχισε να τρέχει προς το κλειστό γήπεδο από το οποίο τελικά προσήχθη.

«Μας είπαν ότι θα κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς»

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης ρίχνουν οι πρώτες πληροφορίες από όσα είπε ο 18χρονος που ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Σύμφωνα με τον 18χρονο υπήρχε πληροφορία ότι θα έκαναν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη. Κάποια στιγμή, φέρεται να έχει πει ο νεαρός δράστης, οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκανς τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο.

Τότε, είπε ο 18χρονος, ότι βγήκαμε έξω και κάποιοι μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα που πατάξαμε αργότερα στους αστυνομικούς. Στον 18χρονο, όπως είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα και, μάλιστα, του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Ο νεαρός περιέγραψε, επίσης, πως όταν ενεργοποίησε τη ναυτική φωτοβολίδα, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά τον αστυνομικό να γονατίζει. Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλους χούλιγκανς.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες το βράδυ της Πέμπτης.




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ