Ρέντη: Ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων ασκήθηκε στον 18χρονο


Η παραδοχή του 18χρονου δράστη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, αμέσως μετά τα επεισόδια έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, ήταν αυτή που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του και τη σύλληψη του

Ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων ασκήθηκε στον 18χρονο που φέρεται να έχει ομολογήσει ότι πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που είχε σαν αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του 30χρονου αστυνομικού.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

Επιπλέον, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις σε άγνωστους δράστες. Σημειώνεται, ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

«Εγώ πέταξα τη φωτοβολίδα» – Τα πρώτα λόγια του δράστη που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό

Ακολούθησε η σύλληψη του 18χρονου και η ομολογία του στις Αρχές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα η οποία καρφώθηκε στον μηρό του 31χρονου αστυνομικού.

«Εγώ πέταξα την φωτοβολίδα. Την είδα ότι έσκασε πρώτα στο έδαφος και μετά πήγε στο πόδι του αστυνομικού», ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη στις αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Είδα τον αστυνομικό να πέφτει κάτω», είπε μεταξύ άλλων στη συνέχεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με το συλληφθέντα η επίθεση κατά αστυνομικών ήταν προσχεδιασμένη και σε αυτή θα συμμετείχαν άτομα που βρίσκονταν στο «Μελίνα Μερκούρη».

Όπως αναφέρει ο συλληφθέντας, κάποια στιγμή το βράδυ της Πέμπτης, τα άτομα που βρίσκονταν εντός του γηπέδου, εν ώρα αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για το Λιγκ Καπ, ενημερώθηκαν να βγουν έξω.

Έπειτα προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα τα αντικείμενα που πέταξαν προς τους αστυνομικούς και στον ίδιο, όπως λέει, έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Όταν την ενεργοποίησε, την εκσφενδόνισέ, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά είδε τον αστυνομικό να γονατίζει, όπως είπε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ