Αδίκησες το σκυλάκι σου; Θες να ζητήσεις συγγνώμη; Δες πως να το κάνεις

Αδίκησες το σκυλάκι σου; Θέλεις να ζητήσεις συγγνώμη για το λάθος σου αλλά δεν ξέρεις πως γιατί το θέμα αφορά το σκυλοπαιδάκι σου

Ποιος δεν έχει πληγώσει το σκύλο του κατά λάθος ή δεν ύψωσε λίγο παραπάνω τη φωνή του όταν τον είδε να κάνει μια σκανδαλιά; Όμως, αμέσως σας κυριεύουν οι ενοχές και θέλετε να ζητήσετε συγγνώμη από το σκύλο σας, ελπίζοντας πως θα σας συγχωρέσει. Αλλά πώς δείχνετε στον σκύλο σας ότι λυπάστε; Και ακόμα κι αν το κάνετε, μπορεί πράγματι, να καταλάβει ένας σκύλος πότε ζητάτε συγγνώμη;

Αδίκησες το σκυλάκι σου και θες να ζητήσεις συγγνώμη – Δες πως να το κάνεις

Παρουσιάζουμε 5 τρόπους για να ζητήσετε συγγνώμη από το σκύλο σας και να σας εμπιστευτεί ξανά.

Βήμα 1: Κάντε το στο σημείο που τον πληγώσατε

Είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα ότι οι σκύλοι καταλαβαίνουν όταν τους ζητάμε συγγνώμη. Γι΄αυτό, εάν θέλετε να ζητήσετε συγγνώμη από το σκύλο σας, τουλάχιστον κάντε το στο σημείο που τον πληγώσατε γιατί εκεί υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλάβει τα αισθήματα σας.

Σκύλος – Προσοχή: Από αυτά τα πράγματα κινδυνεύει στο σπίτι

Βήμα 2: Μιλήστε του με ήρεμη και απαλή φωνή

Τα σκυλιά λειτουργούν με βάση τη γλώσσα του σώματος των ιδιοκτητών τους και μπορούν να αισθανθούν πότε είστε θυμωμένοι ή πότε είστε χαρούμενοι και ήρεμοι. Για παράδειγμα, εάν πατήσατε κατά λάθος τα δάχτυλα των ποδιών του, ο καλύτερος τρόπος για να του ζητήσετε συγγνώμη είναι να είστε ήρεμοι και να του μιλήσετε με απαλή φωνή. Λυγίστε τα γόνατά σας και μιλήστε του όσο πιο ήρεμα μπορείτε κι εκείνος θα αισθανθεί αυτό που πραγματικά νιώθετε εκείνη τη στιγμή.

Αδίκησες το σκυλάκι σου και θες να ζητήσεις συγγνώμη – Δες πως να το κάνεις

Βήμα 3: Δώστε του λίγο χρόνο και μετά χάδια

Αν πληγώσατε τον σκύλο σας και θέλετε να του ζητήσετε συγγνώμη, μιλήστε του ήρεμα και μετά αρχίστε τα χάδια μαζί του. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο πιθανό ο σκύλος να σας συγχωρέσει, εφόσον τον πληγώσατε κατά λάθος.

Μην τον αγκαλιάσετε.

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως απειλή και όχι ως μετάνοια εκ μέρους σας.

Τα σκυλιά μας κάνουν πιο ευτυχισμένους, πιο υγιείς και περισσότερο fit

Βήμα 4: Ζητήστε συγγνώμη χωρίς λιχουδιές

Ποιος ιδιοκτήτης δεν σκέφτηκε να ζητήσει συγγνώμη από το σκύλο του, προσφέροντάς του μία λιχουδιά; Δεν είναι πάντοτε σωστό αυτό καθώς μπορεί να του δώσετε να καταλάβει διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θέλετε στην πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί οι λιχουδιές χρησιμοποιούνται ως «εργαλεία εκπαίδευσης» για τους σκύλους και θα πρέπει να δίνονται μόνο για να ανταμείβετε την καλή συμπεριφορά τους.

Αδίκησες το σκυλάκι σου και θες να ζητήσεις συγγνώμη – Δες πως να το κάνεις

Βήμα 5: Ξεκινήστε τα παιχνίδια μαζί του

Αφού του ζητήσατε συγγνώμη, πηγαίντε στον αγαπημένο του χώρο ή βγείτε έξω βόλτα και αρχίστε τα παιχνίδια μαζί του. Ακόμα και αν δεν σας έχει συγχωρέσει μετά την συγγνώμη σας, με αυτό τον τρόπο σίγουρα θα αναθεωρήσει.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ