Live – Συμφωνία των Πρεσπών: Ένταση με το… καλημέρα στη Βουλή


Το κλίμα είναι ήδη πολωμένο, όπως φάνηκε και από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Εξωτερικών.

Να φέρει άμεσα η κυβέρνηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο τις αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων ζήτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της, Νίκου Δένδια, ζήτησε εκ νέου από την κυβέρνηση να καταθέσει το πλήρες νέο Σύνταγμα των Σκοπίων, ενώ το ίδιο ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να έρθει το Σύνταγμα επίσημα, δια της διπλωματικής οδού, και όχι όπως στην Επιτροπή Εξωτερικών, όπου ο Γιώργος Κατρούγκαλος το κατέβασε από… ιστοσελίδα.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε πως οι Σκοπιανοί «εκ του πονηρού δεν πέρασαν τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους, αλλά θα το κάνουν αφού υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ».

Η Χρυσή Αυγή, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της, Ηλία Κασιδιάρη, είπε πως οι αλλαγές των Σκοπιανών στο Σύνταγμά τους είναι άκυρες, καθότι δεν έχουν υπογραφεί, όπως προβλέπεται, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ο Πάνος Καμμένος, από την πλευρά του, είπε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν αίτηση αντισυνταγματικότητας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, αναφέρθηκε με σκληρές αιχμές σε όσα είπε χθες ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ότι οι Σκοπιανοί θα μπορούν να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ