Ηράκλειο: Η συγκλονιστική υπόθεση της μικρής Μελίνας αναβιώνει στα δικαστήρια


Η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε την αφύπνιση του αδικοχαμένου κοριτσιού, παραπέμπεται σε δίκη

Η υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, στην τρυφερή ηλικία των 4 χρόνων, μετά από επέμβαση – ρουτίνας στην οποία υποβάλλονται καθημερινά πολλά παιδιά, φαίνεται πως οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” ολοκληρώθηκε η ενδελεχής έρευνα της υπόθεσης την οποία είχε αναλάβει ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης. Από τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε η έρευνα προκύπτουν ευθύνες σε βάρος της αναισθησιολόγου και για τον λόγο αυτό παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα πάντα με τα συμπεράσματα της εισαγγελικής έρευνας, η αναισθησιολόγος κατηγορείται ότι δεν εφάρμοσε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για την αφύπνιση του κοριτσιού μετά την επέμβαση και δεν χειρίστηκε σωστά τις αλλεργικές αντιδράσεις που παρουσίασε ο οργανισμός της μικρής Μελίνας.

Επίσης, με βάση το ίδιο πόρισμα καταλογίζεται στην αναισθησιολόγο ότι χορήγησε υψηλότερες ποσότητες ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης στο κορίτσι, ενώ δεν αντιμετωπίστηκε άμεσα – στα πρώτα λεπτά της εμφάνισης του συμπτώματος – ο επίμονος βρογχόσπασμος που είχε παρουσιαστεί.

.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ