Γεωργιάδης: Η προεδρική φρουρά θα αποδίδει τιμές στον Ζάεφ ως πρωθυπουργό των Μακεδόνων;


«Όταν έρθει ο Ζάεφ στην Ελλάδα θα γράφουν τα super «πρωθυπουργός Μακεδόνων», θα πρέπει εγώ να δεχθώ για την υπόλοιπη ζωή μου ότι Μακεδόνες είναι αυτοί κι όχι εγώ που είμαι από το Αμύνταιο της Φλώρινας;», με αυτό το ρητορικό ερώτημα έκλεισε τη φορτισμένη ομιλία του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δηλαδή, η προεδρική φρουρά θα αποδίδει τιμές στον Ζάεφ ως πρωθυπουργό των Μακεδόνων», διερωτήθηκε επίσης ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ακόμη, απολύτως ψευδή τη φημολογία περί προσφυγής στις κάλπες αν παραιτηθούν μαζικά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επιδεινώσει τις σχέσεις των δύο κρατών και θα επιφέρει αστάθεια στα Βαλκάνια.

«Αυτή η συμφωνία δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα και οι σχέσεις μας θα είναι χειρότερες, αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν τις προκλήσεις και ο ελληνισμός δεν θα μπορεί να το ανεχθεί, θα υπάρξει αρνητικό κλίμα στην Ελλάδα και αστάθεια στα Βαλκάνια», τόνισε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ήδη παραβιαστεί με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνική κυβέρνησης. «Αυτή (σ.σ. η συμφωνία) έλεγε ότι πρώτα θα ολοκλήρωναν τα Σκόπια τις συνταγματικές αλλαγές άρα θα είχαμε κωδικοποιημένο σύνταγμά τους και μετά θα κυρώναμε εμείς. Όμως η ομολογία Κατρούγκαλου σημαίνει ότι έχει παραβιαστεί», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ