Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες


Καιρός:  Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Τα «δόντια» του δείχνει από σήμερα ο καιρός με ισχυρές βροχές, χαλαζοπτώσεις, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους να εκδηλώνονται σε ποολές περιοχές της χώρα με τα φαινόμενα να είναι έντονα κατά τόπους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλώνονται:

Σήμερα, Τετάρτη (23/01) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, σταδιακά τη δυτική Πελοπόννησο, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Στη δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη (24/01) τις πρωινές ώρες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Την Παρασκευή (25/01) αρχικά τη δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χώρα.

Πού εντοπίζονται προβλήματα

Με άγριες διαθέσεις φαίνεται πως έφτασε το βαρομετρικό χαμηλό «Φοίβος» καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώνονται χαλαζοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Το νησί της Ζακύνθου ήταν από τις πρώτες περιοχές της χώρας που «χτυπήθηκε» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Αν και η καταιγίδα που σημειώθηκε ήταν μικρή διάρκειας, οι κάτοικοι είδαν τους δρόμους να καλύπτονται από το πυκνό χαλάζι.

Με σφοδρή χαλαζόπτωση ξύπνησαν και οι κάτοικοι της Μεσσηνίας, όπου το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η χαλαζόπτωση που έφερε η κακοκαιρία «Φοίβος» ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης και διήρκεσε για αρκετή ώρα, με συνέπεια να εκφράζονται φόβοι για καταστροφές σε καλλιέργειες.

Ο Αστακός Αιτωλοακαρνανίας δεν γλίτωσε από το πέρασμα του «Φοίβου» καθώς το πρωί της Τετάρτης εκδηλώθηκε σφοδρή καταιγίδα. Σύντομα, ωστόσο, οι σταγόνες βροχής μετατράπηκαν σε χαλάζι, με το φαινόμενο να διαρκεί για αρκετή ώρα και να «μεταμορφώνει» τους δρόμους της περιοχής.

Το βαρομετρικό χαμηλό «χτύπησε» και από την πόλη του Πύργου, όπου σημειώνονται ισχυρές βροχές, θυελώδεις αλλά και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετοί δρόμοι, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ