Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς δημοσιοποίησε βίντεο με τρεις ομήρους – «Πρέπει να μας απελευθερώσετε»


Η Χαμάς δημοσιοποίησε βίντεο με τρεις ομήρους που παρακαλούν να τους αφήσουν ελεύθερους

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανήρτησαν σήμερα ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στον λογαριασμό τους στο Telegram, στο οποίο εμφανίζονται τρεις ηλικιωμένοι Ισραηλινοί όμηροι που παρακαλούν για την απελευθέρωσή τους.

Στο βίντεο, που τιτλοφορείται «Μην μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ», εμφανίζονται τρεις άνδρες, με γένια, καθισμένοι σε καρέκλες. Ο ένας από αυτούς δηλώνει ότι ονομάζεται Χαϊέμ Μπέρι και είναι 79 ετών. Καθισμένος ανάμεσα στους δύο άλλους, που δείχνουν να είναι περίπου στην ίδια ηλικία, μιλάει στα εβραϊκά, κοιτάζοντας την κάμερα. Στο μήνυμά του λέει ότι κρατείται με άλλους ηλικιωμένους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και ότι όλοι τους ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες.

«Είμαστε η γενιά που έθεσε τα θεμέλια για την ίδρυση του Ισραήλ. Είμαστε εκείνοι που ξεκίνησαν τον στρατό IDF. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας εγκατέλειψαν εδώ», λέει ο Μπέρι. «Πρέπει να μας απελευθερώσετε από εδώ. Δεν έχει σημασία το κόστος. Δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα, ως άμεση συνέπεια των αεροπορικών πληγμάτων των IDF. Απελευθερώστε μας χωρίς όρους. Μην μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ», πρόσθεσε.

Το βίντεο τελειώνει με τους τρεις άνδρες να επαναλαμβάνουν εν χορώ τη φράση: «Μην μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ».

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό, ο Οσάμα Χαμντάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης, επανέλαβε την πάγια θέση της Χαμάς ότι οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την ανταλλαγή των ομήρων δεν θα τεθεί στο τραπέζι μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα. «Είμαστε ανοιχτοί σε πρωτοβουλίες από το Κατάρ και την Αίγυπτο για μια ανταλλαγή ομήρων που θα σταματούσε τον πόλεμο στη Γάζα», είπε ο Χαμντάν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ