Το VW Polo GTI «πατάει» Toyota Yaris GRMN και Ford Fiesta ST (+video)


Έχουμε συνηθίσει σε video του είδους να παρακολουθούμε το Yaris GRMN σε ισοπεδωτικές παραστάσεις απέναντι στον ανταγωνισμό. Ώρα του ήταν να βρεθεί στην «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού».

Η τριάδα του lovecars πήρε την αφρόκρεμα των μίνι hot hatches και τα έθεσε αντιμέτωπα σε γκάζια και φρένα. VW Polo GTI, Ford Fiesta ST και το συλλεκτικό Toyota Yaris στήθηκαν πλάι-πλάι και μέτρησαν τις δυνάμεις τους. Ως γνωστόν το GTI διαθέτει τον 2λιτρο TSI των 200 ίππων και το 7αρι DSG, το ST επίσης διαθέτει 200 ίππους -αλλά από 1.497 τρικύλινδρα υπερτροφοδοτούμενα κυβικά– σε συνδυασμό με 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ το GRMN είναι το ισχυρότερο των τριών (και της κατηγορίας γενικότερα) με 212 ίππους από τον κοπρεσοράτο κινητήρα των 1.8 λίτρων.

Θεωρητικά -αλλά και βάσει όσων είχαμε δει μέχρι σήμερα- το Yaris δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Μπορεί το Polo να βασίζεται στις αστραπιαίες αλλαγές του διπλού συμπλέκτη και το Fiesta στο launch control, όμως η δύναμη και το στήσιμο του GRMN δεν σηκώνουν αστεία. Και προϋποθέτουν τον αντίστοιχο οδηγό πίσω από το τιμόνι. Εδώ υπάρχει ένας αστερίσκος.

Οι δυο εμπειρότεροι ανέλαβαν τα γερμανικά χάτσμπακ. Ειδικά ο Tiff Needell δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς έχει κάνει πέρασμα μέχρι και από την Formula 1. Το Fiesta ST, λοιπόν, είναι σε καλά χέρια. Ο χειριστής του Polo GTI είναι πεπειραμένος δημοσιογράφος, με χρόνια στο «κουρμπέτι» και σε αντίστοιχα συγκριτικά, συν την άνεση του DSG. Το απαιτητικό Yaris, λοιπόν, εναποτέθηκε στον «καινούργιο» της παρέας, με το –υποτιθέμενο- σκεπτικό ότι του δίνουν το πιο δυνατό αυτοκίνητο για να ισοσκελίσουν το handicap της εμπειρίας. Launch control και διπλοί συμπλέκτες, βέβαια, δεν υπάρχουν. Κάτι που σημαίνει πως ο πιτσιρικάς πρέπει να βρει μόνος του τις σωστές στροφές για να φύγει σωστά στην εκκίνηση, αλλά και να ανακατεύει γρήγορα τον λεβιέ.

Τελικά τα βρήκε σκούρα και με τα δυο, με τους συναδέλφους του να τον «πειράζουν» στην συνέχεια για το χουνέρι που του σκάρωσαν. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν μειώνει την νίκη του Polo, το οποίο πρώτευσε και στην δοκιμασία φρεναρίσματος όντας μάλιστα το φθηνότερο των τριών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ